Domov » Zanimivosti » Ali veš, kaj je mikro-varanje?

Ali veš, kaj je mikro-varanje?

Zanimivosti
Ali veš, kaj je mikro-varanje?
📷 Rawpixel

In ali tudi ti to počneš?

Torej, ti in tvoj (zelo simpatičen) sodelavec sta se popolno ujela zaradi vajine skupne ljubezni do določene serije, kar pomeni, da imaš končno nekoga, s katerim lahko razpravljaš o novi sezoni (glede na to, da tvoj partner komajda ve, da ta serija sploh obstaja). In čeprav se tebi večerno izmenjavanje SMS-ov z njim o zadnji epizodi ne zdi popolnoma nič sporno, pa so tvoje kolegice mnenja, da svojega fanta mikro-varaš.

Beri naprej in izvedela boš vse o najnovejšem načinu varanja…

Kaj sploh je? Kot že samo ime pove, mikro-varanje opisuje več majhnih dejavnosti, zaradi katerih oseba ni ravno nezvesta, vendar pa je fizično ali čustveno osredotočena na nekoga izven ljubezenskega odnosa. Je pa od osebe do osebe odvisno, katere dejavnosti bi se upravičeno lahko dojemale kot mikro-varanje.

Nekaj primerov. Drugim lažeš o svojem ljubezenskem statusu (govoriš, da si samska), v telefonski imenik si določeno osebo shranila pod lažnim imenom ali pa si na skrivaj z nekom dopisuješ. Vse to je mikro-varanje. Za nekatere je mikro-varanje celo to, da njihov partner nekomu drugemu všečka fotografijo na Instagramu. Nekatera dejanja so, ko si v zvezi, vsekakor sporna, spet druga pa popolnoma normalno.

Kdaj bi te moralo skrbeti glede mikro-varanja? Ko gre za obnašanje v zvezi ima vsak svojo interpretacijo glede tega, kaj je dopustno in kaj ni. Ampak, če tvoje razumevanje z nekom drugim vpliva na tvojo odnos s partnerjem, potem je vsekakor znak, da nekaj ni OK.

Zaključek. Če si zaskrbljena glede partnerjevega obnašanja, se o tem z njim odkrito pogovori in določi meje. Konec koncev bi morale vse zveze temeljiti na odprti komunikaciji.