Domov » Lepota & zdravje » Ali veš, zakaj nikoli ne bi smela v posteljo z mokrimi lasmi?

Ali veš, zakaj nikoli ne bi smela v posteljo z mokrimi lasmi?

Lepota & zdravjeNega
Ali veš, zakaj nikoli ne bi smela v posteljo z mokrimi lasmi?
📷 Life With Me

Sušenje las zna biti kar mučno, sploh ko si po napornem dnevu in sproščujoči prhi z mislimi že na pol v postelji. Vendar pa se je izkazalo, da obstajajo negativne posledice spanja z mokrimi lasmi.

Prva negativna posledica je bolj estetske narave – ampak hej, tudi ta je pomembna. Če spiš z mokrimi lasmi, nimaš nobene kontrole nad tem, kako bodo tvoji lasje izgledali zjutraj. In če si tako kot večina med nami, ki ni bila ravno blagoslovljena z naravno popolnoma ukrotenimi lasmi, se boš zelo verjetno zbudila s skrepano zmešnjavo na glavi, s katero pa se preprosto nimaš časa ukvarjati. In v takih “bad hair day” jutrih boš po vsej verjetnosti morala ponovno zmočiti lase in jih posušiti s fenom ter oblikovati s krtačo. Samo pomisli, če bi si lase na hitro posušila prejšnji zvečer, bi se naslednje jutro začelo veliko boj mirno.

Spanje z mokrimi lasmi pa lahko tudi zelo poškoduje tvoje lase. Glede na to, da so lasje najšibkejši ravno v mokrem stanju, so takrat tudi najbolj raztegljivi in nagnjeni k lomljenju. Če boš mokre lase konstantno spenjala v visok čop ali figo, bodo tvoji lasje postajali vedno bolj krhki.

No, če pa enostavno ni druge opcije, kot da greš spat z mokrimi lasmi, pa se lahko z nekaj ukrepi izogneš lomljenju las. Pred spanjem naredi rahlo kito namesto tesne fige, da imajo lasje več prostora za dihanje. Poleg tega pa zamenjaj tudi grobe elastike za mehke elastike iz blaga, ki ne vlečejo las. Poskusiš pa lahko tudi prevleko za vzglavnik iz svile ali satena, saj manj škodujeta mokrim lasem kot bombažne prevleke.

In nenazadnje, ne pozabi uporabljati negovalnih izdelkov! Balzami brez izpiranja, zaščitni serumi, suha olja in pene za teksturo ohranjajo tvoje lase gladke ne glede na to, koliko se ponočiš premetavaš in obračaš. Poleg tega pa tudi ščitijo tvoje lase pred lomljenjem.