Ali veš, zakaj zvezdnice na rdeči preprogi nosijo prevelike čevlje?

To še zdaleč ni modni spodrsljaj!

Si si kdaj ogledovala fotografije zvezdnic z rdeče preproge in se čudila, zakaj večina zvezdnic nosi opazno prevelike čevlje ter takoj pomislila, da je za vse to kriv stilist, ki ni priskrbel ustrezne velikosti čevljev? Iskreno, tudi mi smo vsakič pomislili na to … vse do danes. To naj bi bila popolnoma namerna poteza.

Izgleda, da so stilisti seznanjeni z modnim trikom, o katerem se nam niti sanja ne. Razlog, zakaj zvezdnice pogosto nosijo prevelike čevlje (ki izgledajo ali predolgi ali preširoki za njihova stopala) na rdeči preprogi je pravzparav zelo praktičen: s tem preprečijo nastanek žuljev.

Ker morajo zvezdnice ure in ure stati in pozirati pred fotografskimi objektivi, lahko njihove noge kar precej otečejo. In da bi se izognile ‘auč’ faktorju ter brez težav zdržale celo noč v visokih petah, seraje odločijo za bolj prostorne čevlje, ki so za kakšno številko večji od njihove noge. Večji čevlji se ne drgnejo ob kožo in posledično ne povzročijo bolečin ali žuljev.

Seveda pa se v prevelikih čevljih ne da normalno hoditi in prav zato imajo poklicni stilisti v rokavu svoje trike: silikonske blazinice, ki preprečijo peti, da bi se sezuvala. Poleg gelastih blazinic pa stilisti uporabljajo tudi obojestranski lepilni trak, ki ga prilepijo na peto, le-to pa potem na čevelj. Peta se garantirano ne premakne niti za milimeter.

Najnovejši zvezdniški trend: Poglej, kako zvezdnice nosijo pulover s kapuco!