Domov » Lepota & zdravje » Aloe vera: Briljantni načini uporabe gela (poleg zdravljenja sončnih opeklin)

Aloe vera: Briljantni načini uporabe gela (poleg zdravljenja sončnih opeklin)

Lepota & zdravjeNega
Aloe vera: Briljantni načini uporabe gela (poleg zdravljenja sončnih opeklin)
📷 jcomp / Freepik

Ta špičasta rastlina lahko naredi še veliko več, kot pa samo zdravi opečeno kožo!

Najbolj znana kot prozorni gel, ki ga obilno naneseš na opečeno rdečkasto kožo, je aloe vera vsestranska poletna stalnica. Spoznaj še 3 naše najljubše načine uporabe te zelene rastline s prozornim gelom.

1. Negovalni regenerator za lase
Če so tvoji lasje suhi kot sahara in potrebujejo že konkretno hidracijo, potem bo aloe vera odlična izbira. Proteini, minerali in aminokisline, ki jih vsebuje, lahko delujejo kot dober balzam za lase. Če jo boš nanesla tudi na lasišče in nekaj časa pustila delovati, lahko celo zmanjša tamkajšnje vnetje. Če jo boš nanesla na lase dan ali dva po barvanju, bo aloe vera popravila škodo, ki je nastala zaradi kemičnega posega. Uporabi jo kot tretma pred pranjem, nato pa lase umij kot običajno.

2. Nežen odstranjevalec ličil
Ti je od včeraj ostalo še malo maskare na očeh? Gel aloe vere jo bo odstranil na nežen način, hkrati pa vlažil tvojo kožo. Ampak pozor, če imaš atopijski dermatitis (ali ekcem) – čeprav je aloe vera naravna in zdravilna rastlina, lahko na takšni koži povzroči “opeklino”.

3. Naravni gel za obrvi
S čisto krtačko za česanje obrvi nanesi nanje malo gela aloe vere. Čeprav je nežen, bo obrvi ohranil v željeni obliki. Glede na to, da je aloe vera zelo vlažina in negovalna, bodo tvoje obrvi ob njeni redni uporabi postale goste, močne in zavidanja vredne!