Aloe vera: Kakšne koristi ima gel za lase

Bi jo morala začeti redno nanašati na svoje lase?

Med stotinami različnih sestavin, med katerimi lahko izbiramo, lahko postanemo nekoliko zmedeni, kaj je in kaj ni dobro za nas – vendar pa ni nobenega dvoma, da je aloe vera koristna za lase.

Čudežno sestavino se pogosto povezuje kot blažilno sestavino za kožo, vendar pa lepotni strokovnjaki poročajo o neverjetnem učinku, ki ga ima na tvoje lase. Gel iz rastline ima podobno pH raven kot je naravni pH tvojih las, visoko vsebnost vode in polno vitaminov in mineralov – in za razliko od mnogih izdelkov je povsem naravna.

Kako lahko aloe vera pomaga lasem?

Aloe vera vsebuje esencialne aminokisline in minerale, kot sta baker in cink, in je, če jo uporabljamo kot balzam, izredno negovalna.

Za razliko od številnih izdelkov za lase je povsem naravna, zato ti ni treba skrbeti, da bi izsušila lase. Poleg tega pa tudi pomaga pomiriti suho, srbeče ali opečeno lasišče.

Ali lahko aloe vero naneseš neposredno na lase?

Vsekakor. Influencerka Farah Dhukai je leta 2016 delila videoposnetek, ki je prejel ogromno pozornosti, v katerem je prikazala uporabo aloe vera gela kot masko za lase in obraz. Ljudje sicer aloe vero na ta način uporabljajo že stoletja.

Za najboljše rezultate izdolbi gel z notranje strani lista aloe vere. Daj ga v mešalnik ali ga zmečkaj z vilico. Nanesi in pusti učinkovati vsaj 30 minut, idealno pa kar čez noč.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry