Aperol Spritz recept: Kako narediti popoln cocktail #1
Aperol Spritz je priljubljen italijanski aperitivni koktajl, ki izvira iz severne Italije.
Obstaja preprosto razmerje za izdelavo tega ultimativnega poletnega koktejla!
Nastal je v 20. stoletju, in sicer v Padovi v regiji Veneto. Ta osvežujoča pijača se je prvotno imenovala “Spritz Veneziano” in je postala priljubljena predvsem v Benetkah in okoliških mestih.
Osrednja sestavina Aperol Spritza je Aperol, ki je grenka aperitivna pijača s sadnim okusom, ki vsebuje pomaranče, zelišča in začimbe.
Poleg Aperola so glavne sestavine tudi prosecco (italijansko penino) in soda.
Ta koktajl je postal izjemno priljubljen zaradi svoje osvežujoče arome in nizke vsebnosti alkohola, kar ga naredi za popolno pijačo za uživanje pred obrokom ali med druženjem s prijatelji.
Če si se sama že neštetokrat igrala z različnimi količinami in nikoli ujela pravega razmerja, potem zamujaš popoln užitek!
Ker ustvarjanje tega poletnega koktejla ne bi smela biti nobena znanost, ti danes predstavljamo enostaven način, s katerim bo imel vsak kozarec popolno razmerje sestavin.
Tako preprosto in tako zelo okusno!
Popoln Aperol Spritz
Sestavine (za 1 kozarec):
- 75 ml ohlajene penine
- 50 ml Aperola
- 25 ml gazirane vode ali tonika
- rezine pomaranče
- kocke ledu
Priprava:
1. Kozarec napolni z ledom.
2. Čez led zlij 75 ml (3 merice) penine.
3. Nato s krožnim gibom vlij v kozarec 50 ml (2 merici) Aperola.
4. Koktejl dokončaj s 25 ml (1 merico) gazirane vode.
5. Okrasi z rezino pomaranče.
Več si lahko prebereš tudi na wikipediji
Preberi si tudi:
Poletni okusi: Zamrznjen Aperol Spritz
V naših srcih je vedno sezona Aperol Spritz-a! Včasih, še zlasti v poletnih mesecih, pa se ti zagotovo prileže ledena različica. Zamrznjeni Aperol Spritz je nova različica klasičnega…