Domov » VIP » Archie Harrison: Razkrit pomen imena prvorojenca Meghan Markle in princa Harryja

Archie Harrison: Razkrit pomen imena prvorojenca Meghan Markle in princa Harryja

VIP
Archie Harrison: Razkrit pomen imena prvorojenca Meghan Markle in princa Harryja
📷 Profimedia

Vojvodi in vojvodinji suseški se je v ponedeljek, 6. maja v zgodnjih jutranjih urah rodil prvi otrok – sin, dva dni pozneje, v sredo, 8. maja pa sta ga prvič pokazala svetu.

Le nekaj ur pozneje pa je kraljevi par z objavo črno-bele fotografije, na kateri je Archie s svojo prababico kraljico Elizabeto II. in pradedkom princem Filipom ter babico Dorio Ragland, razkril tudi sinovo ime: Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Archie je vse bolj priljubljeno angleško ime za fantka. Po najnovejših statističnih podatkih ONS-ja je bilo uvrščeno med 18 najbolj priljubljenih izbir za fantke leta 2017 in se je od leta 2007 povzpelo po lestvici za kar 15 mest.

Archie, ki je prvi otrok kraljevega para, je prejel tudi nadimek, kar je presenetilo številne oboževalce kraljeve družine. Njegovo ime se tudi ni pojavilo na nobenih stavnicah, na katerih so za fanta vodili Alexander, James in Arthur, za deklico pa Alice, Grace in Diana.

In kaj torej pomeni Archie Harrison? Archie pomeni “drzen in pogumen”, pojasnjuje strokovnjakinja za imena SJ Ljungstrom, ki je mnenja, da je odlična izbira, saj hkrati vsebuje del tradicije in prisrčnosti, saj je “zabaven, svež in moderen”.

V etimološkem smislu pa Harrison dobesedno pomeni Harryjevega ali Henryjevega sina, zato je njegova izbira povsem samoumevna. Vendar pa Ljungstromova tudi dodaja, da to ime zajema tudi ameriški trend uporabe priimkov kot imen. “Harrison je plemenito ime … in ni ga boljšega nadimka, ki bi bil lahko bolj primeren za Harryjevega prvorojenca,” razlaga. “Trenutno je uvrščen na 113. mesto v Ameriki, populariziral pa ga je igralec Harrison Ford, vendar lahko od zdaj naprej pričakujemo, da bo na tisoče novorojenčkov dobilo to ime, ki ima kraljevi pečat odobritve.”