Avatar: Razkrito, zakaj je Na’vi ljudstvo modre barve

Avatar: Pot do vode (“Avatar: The Way of Water”) se že predvaja v kinematografih in oboževalci so se začeli spraševati, zakaj se je režiser James Cameron odločil, da je ljudstvo Na’vi modre barve. No, zdaj je to tudi pojasnil!

Ljudstvo Na’vi so 3 metre visoki nezemljani, ki živijo na Pandori in vsi so modri, razlog za to pa v filmih ni bil nikoli pojasnjen.

Če misliš, da obstaja znanstvena razlaga za barvo, se motiš.

James je za Empire pojasnil, da je izbral modro barvo zato, ker ni bilo drugih likov, ki bi bili že iste barve.

“Glede barve: zelena je bila zasedena. Zgodovina zelenih vesoljcev je dolga. Plus, Hulk. In človeške barve, rožnate in rjave, niso bili nezemljani. Spuži Bob je bil rumen,” je povedal James. “Tako da sta ostali modra in vijolična. Vijolična je moja najljubša barva, vendar sem menil, da jo uporabimo za eno od naših glavnih bioluminiscenčnih barv, kar smo tudi storili, saj jo povezujemo z Eywo in vsem, kar je Na’viju sveto.”

Dodal je: “Poleg tega mi je mama govorila o sanjah, ki jih je imela, kjer je bila tri metre visoka modra ženska s šestimi prsmi. Kul slika. Narisal sem jo, vendar zadeva s šestimi prsmi ni izgledala tako dobro, kot se sliši, poleg tega bi vplivala na oceno. Torej, kakorkoli … modra.”

Spodaj si lahko ogledaš napovednik za film: