Avokadovo-limetina skutina torta brez pečenja

Se obeta kakšno praznovanje rojstnega dne? Za spremembo naredi čudovito zeleno avokadovo-limetino torto, za katero ti v teh soparnih dneh ne bo potrebno prižigati pečice. Avokadovo-limetina torta ima edinstven okus in aromo. Avokado, s katerim nikoli ne moreš zgrešiti, je tako zelo vsestranski, saj se ga lahko uporablja tako v slanih namazih, kot tudi slastnih sladicah, jed pa vedno izpade odlično. Kremasta tekstura se lepo poveže s skuto in rahlo trpkim okusm limete, kar naredi to sladico tako osvežilno!

Avokadovo limetina skutina torta brez pečenja

Sestavine:

  • 300 g skute ali kremnega svežega sira
  • 200 ml smetane za stepanje, za mešanje z avokadom
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 1 velik avokado, narezan na kocke
  • 30 ml vode
  • 2 jedilni žlici svežega limetinega soka
  • nastrgana lupinica 2 limet
  • 3/4 skodelice sladkorja
  • 1 vrečka želatine v prahu
  • 1 skodelica graham krekerjev, zmletih
  • 100 g nesoljenega masla, stopljenega

Priprava:

1. Preden iztisneš sok iz limet, nastraj lupinico. Oboje postavi na stran.
2. Graham krekerje fino zmelji v multipraktiku. Dodaj maslo in miksaj še toliko časa, da se začne masa sprijemati skupaj. Piškotno zmes pritisni ob dno okroglega pekača s premerom 25 centimetrov. Postavi v zamrzovalnik za 10 minut.
3. V manjši posodici zavri 150 ml smetane za stepanje in jo nato prelij v skledo, kjer je želatina v prahu. Mešaj približno 2 minuti, dokler se želatina popolnoma ne stopi. Precedi skozi fino cedilo v drugo posodo in pusti, da se ohladi.
4. V multipraktik stresi avokado, skuto, sladkor, 200 ml sladke smetane za stepanje, limetin sok, limetino lupinico in 30 ml vode ter miksaj toliko časa, da se vse sestavine lepo povežejo v gladko zmes.
5. Avokadovo zmes prelij preko piškotne osnove v pekaču in pogladi vrh. Postavi v zamrzovalnik za 1 uro, da se masa strdi.
6. Odstrani obod pekača in okrasi torto z limetinimi rezinami in nastrgano limetino lupinico.

(Chefsheilla)
(Chefsheilla)