Bi morala hraniti čevlje v škatli ali na polici?

Ravnokar si kupila nov par čevljev in komaj čakaš, da jih daš iz škatle na polico, kjer jih boš lahko imela konstantno na očeh in jih občudovala. Ampak, ali je to res najbolje za čevlje? Je vseeno, ali jih hraniš na polici ali v škatli s paperjem? Vse je odvisno od tega, kako pogosto jih boš nosila…

Če čevlje nosiš skoraj vsak dan…

Najbolje bo, da te pare hraniš na polici brez škatle. Tako se bo material v notranjosti lahko posušil (noge se potijo!) in čevlji bodo naslednji dan sveži in pripravljeni na novo nošenje. Kovinski regali, odprte omare ali omare narejene po meri so odlične opcije za shranjevanje.

Če so čevlji sezonski ali samo za določene priložnosti…

V tem primeru je škatla prava izbira. Škatla varuje čevlje pred prahom, sončno svetlobo in temperaturami. Ni pa pomembno, da so čevlji v isti škatli, v kateri si jih kupila – nekaterim so celo bolj všeč prozorne plastične škatle, skozi katere lahko vidijo, kateri čevlji so notri. Prav tako je dobro, da je notranjost čevljev napolnjena s papirjem, da ohranijo obliko (če jih nimaš namena nostiti več kot en mesec, potem zavij še vsak čevelj posebej v papir). Zelo pomembno pa je, da papir ne vsebuje kisline, saj lahko ta poškoduje material na čevljih.

Preberi si še, kako veš, da te bodo novi čevlji s peto ožulili.