fbpx

Bo morala pevka Shakira po ločitvi za 8 let v zapor?

Shakirina sodna bitka v Španiji je doživela šokanten preobrat.

Špansko tožilstvo zahteva osemletno zaporno kazen za 45-letno pevko zaradi primera davčne goljufije v višini 14,5 milijona dolarjev, poroča Reuters.

Pevka je pravkar zavrnila predlog tožilstva o 8-letnem prestajanju zaporne kazni in s tem zaključku primera.

O primeru so prvič poročali decembra 2018, ko so jo španski tožilci obtožili neplačila davkov na svoje dohodke v letih od 2012 do 2014. Pevka je med svojim pričanjem junija 2019 zanikala kakršno koli napačno ravnanje.

Čeprav trdi, da v tem času ni živela v Španiji, dokument tožilstva navaja, da je Shakira med letoma 2012 in 2014 prebivala v Španiji, maja 2012 v Barceloni celo kupila hišo, ki je postala družinski dom za njo, njenega zdaj bivšega partnerja in njunega sina, rojenega v Španiji leta 2013.

Preberi si tudi:
Konec je! Shakira in Gerard Piqué sta se po 11-ih letih razšla

Konec je! Shakira in Gerard Piqué sta se po 11-ih letih razšla

Shakira in Gerard Piqué gresta vsak svojo pot. 45-letna kolumbijska pevka in 35-letni nogometni superzvezdnik sta v skupni izjavi v soboto, 4. junija potrdila, da se ločujeta. “Žal…

Dokument zahteva osemletno obsodbo in denarno kazen v višini več kot 23 milijonov evrov, če bo spoznana za krivo. Datum sojenja še ni določen.

Shakirini predstavniki so povedali, da je “popolnoma prepričana v svojo nedolžnost” in meni, da je primer “popolna kršitev njenih pravic.”