fbpx

STOP! Nikar ne kupuj sončne kreme s TO sestavino

Zelo škodljiva je za tvoje zdravje!

Dermatologi in kozmetičarke se vsi strinjajo, da je krema z zaščitnim faktorjem najpomembnejši izdelek v tvoji negovalni rutini kože. Ne glede na letni čas ali vreme je ključnega pomena, da na kožo naneseš sončno kremo in jo zaščitiš pred škodljivimi UV žarki.

Krema za sončenje še vedno ostaja najpomembnejše orožje pri preprečevanju prezgodnjega staranja kože in kožnega raka.

In ne le, da krema z zaščitnim faktorjem preprečuje sončne opekline in nastanek kožnega raka, ampak je tudi najučinkovitejši izdelek, ki ga lahko uporabiš za preprečevanje prezgodnjih znakov staranja. Prekomerna izpostavljenost soncu in sončenju lahko povzroči gube, zlasti na obrazu, prsih, rokah.

Sestavini, ki se jima izogibaj v kremah za sončenje:

oksibenzon in oktinoksat

Ti dve sestavini sta zelo pogosta kemična filtra, ki jih lahko najdeš v številnih kremah za sončenje. Uporabljajo se za absorpcijo UV svetlobe, vendar so raziskave pokazale, da prodrejo skozi kožo in lahko motijo delovanje hormonov.

Veliko bolje bo, da uporabljaš SPF kreme z mineralnimi filtri, ki vsebujejo sestavine, kot sta titanov dioksid in cinkov oksid.

Preberi si tudi:
Ključna napaka, ki jo delaš pri nanosu kreme z zaščitnim faktorjem

Ključna napaka, ki jo delaš pri nanosu kreme z zaščitnim faktorjem

Ali veš, da se nanos kreme s kemičnimi filtri in mineralnimi filtri razlikuje? Če vsakodnevno nanašaš kremo z zaščitnim faktorjem, potem ti moramo zares čestitati. Poleg rednega čiščenja…