Brez peke: Brezglutenski jutranji piškot z oreščki

Ta velikanski piškot za zajtrk brez glutena je beljakovinski, super zdrav priboljšek, ki te bo nasitil in dal energijo za kar nekaj ur.

Brezglutenski jutranji piškot z oreščki

Sestavine:

  • 1/2 skodelice ovsenih kosmičev; po želji brezglutenskih
  • 2 jedilni žlici nastrganega kokosa
  • 2 jedilni žlici mandljeve moke
  • 1 jedilna žlica nesladkanega kakava v prahu
  • ščepec mletega cimeta
  • ščepec soli
  • 3 jedilne žlice mandljevega masla
  • 1 jedilna žlica agavinega sirupa
  • 2 jedilni žlici mandljevega mleka
  • 1/4 čajne žličke čistega ekstrakta vanilije
  • 2 jedilni žlici čokoladnih kapljic ali sesekljane čokolade
  • 2 jedilni žlici mandljev; grobo nasekljanih
Brez peke: Brezglutenski jutranji piškot z oreščki
(Erin McDowell)

Priprava:

1. V srednje veliki skledi zmešaj ovsene kosmiče, kokos, mandljevo moko, kakav v prahu, cimet in sol.
2. Dodaj mandljevo maslo, agavo, mandljevo mleko in vanilijo ter mešaj, dokler ne nastane čvrsto testo. Pri stisku med prsti naj bo homogeno in se drži skupaj. Po potrebi dodaj več mandljevega mleka po 1 čajno žličko naenkrat, da se zmes združi.
3. Pekač obloži s peki papirjem. Testo položi na peki papir in ga z rokami oblikuj v obliko piškota. Mandlje in čokoladne koščke potresi po vrhu in jih nežno pritisni v površino piškota.
4. Piškot zavij v plastično folijo in shrani v hladilnik za 30 minut – to bo pomagalo piškotu, da se strdi. Postrezi takoj ali shrani v hladilniku do 1 teden.

(Vir: Erin McDowell)