Domov » Prehrana & Recepti » Brezglutenska sladica: Pizza z mandlji, jagodami, banano in cvetačnim testom

Brezglutenska sladica: Pizza z mandlji, jagodami, banano in cvetačnim testom

Prehrana & ReceptiRecepti
Brezglutenska sladica: Pizza z mandlji, jagodami, banano in cvetačnim testom
📷 Abbey’s Kitchen

Nizkohidratna poslastica, ki jo lahko uživaš brez slabe vesti!

Cvetača v sladici? Kaj!? To je bila zagotovo tvoja prva misel ob pogledu na ime recepta. Čeprav si morda malo (ali pa zelo) skeptična, pa cvetače v tej sladici ne boš niti malo čutila. Čokoladno-cvetačno testo in sadje z mandlji na vrhu bodo brez dvoma navdušili tebe in tudi vse ostale. P.S.: Odličen način, kako svoje otroke prepričaš v uživanje cvetače!

Pizza z mandlji, jagodami, banano in cvetačnim testom

Sestavine:
Za testo:

  • 1x 1-kilogramska glava cvetače; razrezana na cvetke
  • 3/4 skodelice mandljeve moke
  • 2 čajni žlički presnega kakava v prahu
  • 1 stepeno jajce
  • 1 jedilna žlica medu
  • ščepec soli
  • ščepec cimeta
  • ščepec muškatnega oreščka

Dodatki:

  • 3 jedilne žlice mandljevega masla
  • 30 g temne čokolade; sesekljane
  • 1/4 skodelice banane; narezana na rezine
  • 1/4 skodelice jagod; narezane na rezine
  • 1 jedilna žlica prepraženih kokosovih lističev
  • 1 jedilna žlica prepraženih mandljevih lističev
  • med; neobvezno

(Abbey’s Kitchen)

Priprava:

1. Za testo: Pečico predhodno segrej na 230°C. Okrogel pekač obloži s peki papirjem.
2. V multipraktiku zmiksaj cvetačo v cvetačni riž.
3. Odmeri 3 skodelice in jih stresi v posodo, ki je varna za v mikrovalovno pečico. Naj se segreva 2 minuti. Počakaj, da se ohladi in jo nato dobro ožemi.
4. K cvetači vmešaj mandljevo moko, kakav v prahu, jajce, med, sol, cimet in muškatni orešček. Iz mase naredi kepo in jo v okroglem pekaču razvleci tako, da je povsod debela približno pol centimetra. Peci 18-20 minut oziroma dokler ni sredina testa pečena, robovi pa začnejo postajati rjavi.
5. Dodatki: V mikrovalovni pečici po 30 sekund naenkrat segrevaj mandljevo maslo in vmes vsakič premešaj, dokler se ne utekočini.
6. V drugo posodico daj sesekljano čokolado in jo prav tako segrevaj po 30 sekund naenkrat. Vmes vsakič premešaj in segrevaj toliko časa, da nastane gladka krema.
7. Mandljevo maslo prelij preko pečenega testa, vendar pusti dober centimeter skorjice neprelite. Obloži s sadjem, mandlji in kokosom. Vilico pomoči v čokolado in z njo prelivaj pizzo. Če si želiš še bolj sladko pizzo, potem jo prelij še z malo medu.
8. Razreži na trikotne kose in uživaj!