Brezglutenski recept: Bananino-orehovi rjavčki (brez moke)
Sočni in slastni rjavčki brez moke in rafiniranega sladkorja so enostavni za pripravo in idealna sladica, ko nimaš veliko časa!
Bananino-orehovi rjavčki
Sestavine:
- 3 banane (2 1/2 skodelici bananinega pireja)
- 3 jajca
- 1/4 skodelice stopljenega kokosovega olja
- 1/2 skodelice mandljevega masla
- 1 žlička čistega vanilijevega ekstrakta
- 1/2 skodelice kokosove moke
- 1/2 skodelice kokosovega sladkorja
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke cimeta
- ščepec soli
- 100-gramska čokoladna tablica (narezana na 1 cm velike koščke)
- 1 skodelica nasekljanih orehov
Priprava:
1. Pečico segrej na 175°C. S peki papirjem obloži pekač velikosti 20 x 20 cm.
2. V veliki skledi dobro zmiksaj bananin pire, jajca, kokosovo olje, mandljevo maslo in vanilijev ekstrakt.
3. K mokrim sestavinam dodaj kokosovo moko, kokosov sladkor, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet in morsko sol ter dobro premešaj. Z lopatico vmešaj še čokoladne koščke in nasekljane orehe, vendar jih nekaj prihrani za po vrhu.
4. Testo vlij v pekač in po vrhu posuj shranjeno čokolado in orehe.
5. Peci 25 do 30 minut oziroma dokler iz sredine ne izvlečeš čistega zobotrebca.
6. Vzemi iz pečice in pusti ohlajati na reži 10 minut, preden zarežeš v pecivo.
(Vir: Delicious Meets Healthy)