Brezglutenski recept: Čičerikino pecivo s koščki bele čokolade
Nizkokalorično, brezglutensko, slastno in enostavno pecivo!
Kot si verjetno že ugotovila, čičerika še zdaleč ni primerna le za izdelavo humusa. Razkrili smo ti že, kako narediš falafle in veganske čičerikine brownije, danes pa ti predstavljamo še recept za slastno in brezglutensko čičerikino pecivo, ki ga lahko postrežeš v manj kot pol ure.
Čičerikino pecivo s koščki bele čokolade
Sestavine:
- 1 skodelice čičerike iz konzerve; oprane
- 1/2 skodelice (brezglutenskih) ovsenih kosmičev
- 1 jajce
- 1/2 čajne žličke soli
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- 2 čajni žlički sode bikarbone
- 2 čajni žlički cimeta
- 3 jedilne žlice javorjevega sirupa
- 1/4 skodelice belih čokoladnih kapljic ali sesekljane bele čokolade
Priprava:
1. Pečico predhodno segrej na 175°C.
2. Pekač velikosti 20 x 20 cm obloži s peki papirjem.
3. Vse sestavine, razen bele čokolade, stresi v multipraktik in zmiksaj do gladkega. Nič hudega, če so v zmesi manjši koščki ovsenih kosmičev.
4. Ročno vmešaj polovico bele čokolade v maso in jo nato vlij v pekač. Po vrhu posuj še preostalo polovico bele čokolade.
5. Peci 13-15 minut oziroma dokler ne izvlečeš iz sredine testa čisto vilico ali zobotrebec.
6. Počakaj, da se pecivo malo ohladi, nato pa razreži na kocke.
7. Postrezi z zamrznjenim jogurtom, sladoledom ali pa kar tako.