fbpx

Naredi sama: Čičerikin namaz – humus

Čičerikin namaz ali humus lahko v današnjem času kupiš v praktično vseh živilskih trgovinah, ampak saj veš, da se nič ne more primerjati z doma pripravljeno hrano. Ta preprost in okusen recept ti bo vzel vsega skupaj 30 minut, potem pa ga imaš lahko še nekaj dni shranjenega v hladilniku v neprodušno zaprti posodi.

Čičerikin namaz – humus

Sestavine:

  • 1 konzerva/200 g vložene čičerike
  • 2 žlici limoninega soka ali več
  • 2 stroka česna, zmečkanega
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • sol
  • 100 ml tahinija – sezamova pasta (tako ga narediš sama doma)
  • 4 jedilne žlice vode ali čičerikine vode iz konzerve
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 čajna žlička mlete paprike

Priprava:

1. Odcedi in speri čičeriko. Prihrani nekaj celih zrn čičerike za dekoracijo in serviranje.
2. V multipraktik dodaj čičeriko, limonin sok, česen, kumino, sol, tahini in vodo. Zmiksaj v kremasto konsistenco.
3.
Poskusi in če je potrebno dodaj še malo limoninega soka, česna, kumine ali soli. Pretresi na krožnik ali v skodelico in z žlico pogladi površino. Po vrhu pokapaj malo ekstra deviškega oljčnega olja in potresi shranjena cela zrna čičerike.
4.
Na koncu potresi še malo mlete rdeče paprike in postrezi s pitinim kruhom, krekerji, na kose narezano papriko ali pa si humus namaži na palačinko ali domačo pizzo.

Če si ljubiteljica čičerike, ne spreglej recepta za beljakovinski čokoladni humus!

(Cooking NY Times)
(Cooking NY Times)