Domov » Prehrana & Recepti » Brezglutenski recept: Čokoladno kokosova pita z mandljevim testom

Brezglutenski recept: Čokoladno kokosova pita z mandljevim testom

Prehrana & ReceptiRecepti
Brezglutenski recept: Čokoladno kokosova pita z mandljevim testom
📷 Sally’s Baking Addiction

Slastna pita brez rafiniranega sladkorja, moke in masla!

Če si ljubiteljica čokolade in kokosa, potem boš navdušena nad današnjim božanskim receptom. Izjemno enostavna pita, za katero potrebuješ le nekaj osnovnih sestavin, bo tvojo sladkosnednost potešila na zelo zdrav način!

Čokoladno kokosova pita z mandljevim testom

Sestavine:
Za testo:

  • 1 skodelica (140 g) nesoljenih mandljev
  • 1 skodelica (90 g) mandljeve moke
  • 2 jedilni žlici javorjevega sirupa
  • 3 jedilne žlice kokosovega olja; stopljenega

Za nadev + Okras:

  • 3x 115-gramska temna čokolada; sesekljana
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
  • 1 pločevinka (380 gramov) polnomastnega kokosovega mleka; dobro pretresi pred uporabo
  • Okras: polna pest nesladkanih kokosovih lističev, mandljev, ščepec soli

(Sally’s Baking Addiction)

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 150°C.
2. Za testo: V multipraktiku miksaj mandlje in mandljevo moko toliko časa, da so mandlji grobo sesekljani. Dodaj javorjev sirup in kokosovo olje. Miksaj toliko časa, da je zmes nekoliko pocasta in drobljiva.
3. S pomokanimi rokami ali pomokanim dnom kozarca pritisni testo ob dno in po stranicah pekača za pite s premerom 22 cm. Testo mora biti res čvrsto v pekaču. V pečici peci 10-12 minut oziroma dokler se testo ne obarva zlato-rjavo.
4. Ko se testo nekoliko ohladi, ga prestavi na režasto stojalo, da se bo lahko hitreje ohlajal. Ta čas pripravi nadev.
5. Za nadev: Sesekljano čokolado stresi v posodo. Dodaj javorjev sirup in postavi na stran. V drugi posodi na srednjem ognju zavri kokosovo mleko in ga takoj prelij preko čokolade in javorjevega sirupa. Konstantno mešaj, da nastane gladka čokoladna zmes.
6. Čokoladni nadev zlij na testo. Okrasi s kokosom, narezanimi mandlji in soljo.
7. Ohlapno prekrij s folijo in postavi v hladilnik za 3-4 ure ali čez noč.
8. Ko je masa popolnoma strjena, pito razreži in postreži. Pito shranjuj v hladilniku do največ 5 dni.