Brezglutenski recept: Rižev kruh
Rhian’s Recipes
Brezglutenski rižev kruh ima hrustljavo skorjico in mehko sredico ter povsem nevtralen okus. Prav tako ne potrebuje gnetenja, kvasa, je brez sladkorja in zelo enostaven za pripravo.
Rižev kruh
Sestavine:
- 225 g (1 1/2 skodelice) rjave riževe moke
- 150 g (1 1/4 skodelice) bele riževe moke
- 3 jedilne žlice tapiokine moke (ali krompirjevega škroba)
- 1/4 čajne žličke soli
- 3 zvrhane čajne žličke pecilnega praška; brezglutenskega
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- 1 jedilna žlica jabolčnega kisa
- 270 ml (1 1/4 skodelice) vode
Priprava:
1. Segrejte pečico na 180°C.
2. V posodi zmešaj vse sestavine.
3. Iz zmesi naredi štruco in jo položi v ozek in podlgovat pekač, ki si ga prej obložila s peki papirjem. Testo lepo razporedi po pekaču.
4. Po vrhu potresi semena za okras (neobvezno).
5. Peci v pečici približno 55 minut, dokler se kruh ne dvigne, zobotrebca pa ne izvlečeš ven čistega.
6. Vzemi kruh iz pekača in pusti, da se popolnoma ohladi.
7. Kruh je najboljši sveže pečen, lahko pa ga nekaj dni tudi hraniš v hladilniku. Kruh je odličen tudi popečen v toasterju.