Brezglutenski recept: Zdravo limonino pecivo

Brezglutensko limonino pecivo je enostavno za pripravo in narejeno iz samih zdravih sestavin. Mandljeva in kokosova moka za podlogo, preprosta limonina krema pa je narejena iz jajc in slajena z javorjevim sirupom.

Zdravo limonino pecivo

Sestavine:
Podloga:

  • 1 1/2 skodelice mandljeve moke
  • 1/4 skodelice kokosove moke
  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa
  • 1/3 skodelice kokosovega olja
  • 1 čajna žlička vanilije
  • 1/4 čajne žličke soli

Krema:

  • 3 jajca + 1 jajčni rumenjak
  • 3/4 skodelice sveže iztisnjenega limoninega soka (približno 4 velike limone)
  • 1/2 skodelice javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička limonine lupinice
  • 1 jedilna žlica kokosove moke, presejane
Brezglutenski recept: Zdravo limonino pecivo
(Erin Lives Whole)

Priprava:

1. Pečico segrej na 175°C in s peki papirjem obloži pekač velikosti 20 x 20 cm ali pa ga dobro namasti z oljem.
2. V skledi zmešaj vse sestavine za podlogo, dokler se ne združijo.
3. Pritisni ob dno pekača in peci 15 minut.
4. Medtem, ko se peče podloga, zmešaj vse sestavine za kremo, s tem da dodaš presejano kokosovo moko čisto na koncu. Mešaj z metlico, dokler ni več grudic.
5. Takoj, ko je podloga pečena, jo vzemi iz pečice in prelij preko kremo.
6. Znižaj temperaturo na 160°C in peci 20-22 minut oziroma dokler ni krema strjena (lahko je še malo podobna želeju).
7. Pusti ohlajati na sobni temperaturi 30 minut, nato pa prestavi v hladilnik za vsaj 3 ure.
8. Po želji potresi s sladkorjem v prahu.

(Vir: Erin Lives Whole)