fbpx

Brezglutensko: Zdrava zamrznjenka s čokolado, medom in malinami

Zamrznjenka ali v originalu ‘parfait’, kar v francoščini pomeni popolno, je izjemno enostavna za pripravo, poleg tega pa bo navdušila tako ljubitelje čokoladnih kot tudi ljubitelje sadnih sladic, saj je popolna mešanica obojega. Ne le, da je božansko okusna, ampak tako tudi izgleda!

Zamrznjenka s čokolado, medom in malinami

Sestavine:

  • 1/2 skodelice (80 g) mandljev ali mandljevih lističev
  • 1 vanilijev strok
  • 400 g ricotta sira
  • 2/3 skodelice (230 g) + 2 jedilni žlici medu
  • 2 skodelici (560 g) grškega jogurta
  • 100 g temne čokolade (vsaj 75% kakava), nasekljane
  • 100 g malin
  • + kateregakoli sadja in oreščkov: pistacije, češnje, jagode, kokos,…

Priprava:

1. Pečico predhodno segrej na 180°C. Manjši pekač obloži s peki papirjem in nanj stresi cele mandlje (v kolikor boš uporabila mandljeve lističe, ta korak preskoči). Mandlje peci 10 minut oziroma dokler ne začne lupina odstopati. Mandlje ohladi, nato pa grobo sesekljaj.
2. Razpolovi vanilijev strok in postrgaj sredico v blender. Dodaj ricotto in 2/3 skodelice medu ter zmiksaj do gladkega. Zmes pretresi v večjo posodo.
3. Ročno vmešaj sesekljane oreščke, jogurt, čokolado in maline. Zmes prelij v ozek in podolgovat pekač ter pokrij s folijo. Postavi v zamrzovalnik za 8 ur oziroma čez noč, da se zmes strdi.
4. Ko želiš zamrznjenko postreči, s toplo krpo obriši dno in stranice pekača, nato pa obrni sladico na pladenj za slaščice. Razreži na centimeter debele kose in pokapaj še z dvema jedilnima žlicama medu.

Brezglutensko: Zdrava zamrznjenka s čokolado, medom in malinami
(Food To Love)