Brezglutensko: Zelenjavni kokosov curry s čičeriko

Ja, lahko greš v restavracijo ali pa si hrano naročiš na dom. Lahko pa si nadeneš predpasnik in v pol ure skuhaš vegetarijansko jed s pridihom tajske. Predstavljamo zelenjavni kokosov curry s čičeriko, ki ga skuhaj v večji količini in nato še nekaj dni za tem le pogrevaj.

Zelenjavni kokosov curry s čičeriko

Sestavine (za 4 porcije):

  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula; sesekljana
  • 1 rdeča paprika; na tanko narezana
  • 1 jedilna žlica svežega ingverja; zmletega
  • 3 stroki česna; zmleti
  • 1 majhna glava cvetače; narezana na manjše kose
  • 2 čajni žlički čilija v prahu
  • 1 čajna žlička zmletega koriandra
  • 3 jedilne žlice rdeče curry paste
  • 1 425-mililitrška pločevinka kokosovega mleka
  • 1 limeta; razpolovljena
  • 800 g čičerike iz pločevinke
  • 1 1/2 skodelice zamrznjenega graha
  • sol
  • mleti črni poper
  • na pri kuhan riž; za prilogo (neobvezno)
  • 1/4 skodelice svežega koriandra; nasekljanega
  • 4 šalotke; na tanko narezane
Brezglutensko: Zelenjavni kokosov curry s čičeriko
(Le Creme De La Crumb)

Priprava:

1. V velikem loncu na srednji temperaturi segrej olivno olje. Dodaj čebulo in papriko in praži skoraj do mehkega – 4 do 5 minut. Dodaj ingver in česen ter kuhaj le toliko časa, da zadišita – približno 1 minuto.
2. Dodaj cvetačo in dobro premešaj. Nato vmešaj še čili v prahu, zmleti koriander in rdečo curry pasto ter kuhaj toliko časa, da jed malo potemni (nekaj minut).
3. Vmešaj kokosovo mleko in na srednji temperaturi zavri. Nato lonec pokrij in še naprej kuhaj, dokler se cvetača ne zmehča – 8 do 10 minut.
4. Odstrani pokrov in stisni v curry limetin sok ter dobro premešaj. Na koncu dodaj še čičeriko in grah, začini s soljo in poprom ter jed ponovno zavri.
5. Po želji postrezi z rižem. Vsak krožnik dekoriraj 1 jedilno žlico nasekljanega koriandra in 1 jedilno žlico narezane šalotke.