Čajne vrečke: Kako učinkovite so v resnici pri odstranjevanju podočnjakov

Le kdo ne mara dobrega, pravega čaja? Še zlasti pa zjutraj ob zajtrku? Za večino med nami je obvezna jutranja pijača (poleg kave, seveda), ki pa ima številne zdravilne koristi. Koristna pa naj ne bi bila le tekočina, ampak tudi čajne vrečke.

Dostopno, poceni in naravno domače zdravilo. Čajne vrečke na očeh naj bi ti pomagale ublažiti izgled temnih podočnjakov, zabuhlosti in rdečice, nekatere vrste čaja pa celo lajšati simptome konjuktivitisa, rdečih oči in ječmena. So to le govorice ali je res kaj na tem?


Ali čajne vrečke res delujejo?
Ker čajne vrečke pravega čaja vsebujejo tanine (zeleni in črni jih vsebujeta največ), so odlični za vse vrste oteklin, obarvanosti in podočnjake. Tanini imajo dokazan protivnetni učinek, saj pomagajo zmanjšati zabuhlost in temne kolobarje z dvigovanjem nabrane tekočine in zategovanjem kože.

Še boljši v čajnih vrečkah pa je kofein, ki deluje kot antioksidant. Kofein je diuretik, kar pomeni, da pomaga pri manjšanju oteklin in odvajanju zastalih tekočin, zato se ga pogosto uporablja tudi v anticelulitnih izdelkih – to je poživilo, ki pospeši pretok krvi. Ko imaš dobro mikrocirkulacijo, ta dovaja koži kisik in hranila.

Kako uporabljati čajne vrečke na očeh?
Potrebuješ dve čajni vrečki, tako da se skuhaj nekoliko več čaja kot običajno (dvojno porcijo), nato iztisni odvečno vodo in čajni vrečki položi v hladilnik. Ko sta popolnoma ohlajeni ju preprosto le položi na zaprti očesi in pusti učinkovati 10 do 20 minut.

Kdaj lahko pričakuješ opazne rezultate?
Zmanjšanje zabuhlosti bi morala opaziti že takoj. Obarvanost kože pa je nekoliko bolj trdovratna za odpravo – za vidne rezultate bi morala tretma ponavljati nekje 2- do 3-krat tedensko.

Torej, če ne želiš zapravljati denarja za drage obliže za podočnjake, so čajne vrečke več kot odlična rešitev!

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry