Čas za kosilo in zelenjavne špagete
Bučkini špageti (v originalu zucchini noodles) ali skrajšano ‘bučgeti’ (zoodles), so osvojili srca in trebuščke mnogih. So lahka in zdrava oblika priljubljenih testenin, ki jih lahko, tako kot klasične makarone, špagete ali rezance, preliješ s paradižnikovo, mesno, sirovo ali zelenjavno omako. Kuhinjsko orodje, ki ga potrebuješ za njihovo izdelavo se imenuje The Spiralizer (spiral = spirala), ki v trenutku spremeni bučko (ali korenje) v rezance. Na napravo pritrdiš zelenjavo (ali sadje), zavrtiš ročaj in že imaš na krožniku zelenjavne rezance. Taki rezanci so primerni za vse, ki se izogibajo izdelkom iz moke, za vegetarijance, presnojedce ali pa če si na čistilni dieti (clean eating). Poleti bolj prijajo hladni, pozimi pa jih lahko tudi malo pokuhaš ali popečeš na kokosovem olju. Da pa bo ustvarjanje jedi z novo napravo lažje, si v galeriji oglej nekaj zanimivih in okusnih krožnikov.