CC kreme: kaj so in katere so trenutno najboljše

Ko nanašaš ličila na svojo kožo imej vedno v mislih, da je zelo pomembna tudi nega tvoje kože. Predno začneš prekrivati mozolje, madeže od mozoljev, rdečico ali temne podočnjake, moraš najprej kožo navlažiti s serumom, kremo ali gelom za zdravljenje določenih težav. Opcija za hitrejše ličenje bi bila mešanje kreme s tekočo podlago, vendar so na našo srečo že ustvarili preprostejšo rešitev. Nekaj let nazaj so BB kreme našle svojo pot na ameriški trg in bile rešiteljice za mnoge ženske, ki so konstantno v pomanjkanju časa. Izdelke, ki pripomorejo k hitreje opravljenim jutranjim ritualom, kot sta nega kože in ličenje, zagotovo vse takoj pograbimo s polic. Le katera si ne želi zjutraj poležati v mehki postelji še tistih nekaj tako dragocenih minut. 😉
Od BB krem se je abeceda kaj hitro nadaljevala. Prišle so CC kreme, DD kreme (daily defense oz. dnevna zaščita) in celo EE kreme (even effect oz. izenačen ten). Roko na srce, te črke se vsekakor bolj slišijo kot velikosti košaric pri modrčkih, kot pa nekaj, kar bi se uporabljalo na obrazu.

BB je okrajšava za beauty/blemish balm oz. kozmetični balzam za celjenje in prekrivanje vseh nepravilnosti, vendar se bomo danes osredotočili na CC kreme. CC pomeni color correcting oz. izenačenje tena. Oblikovane so tako, da popravijo morebitne kožne spremembe, kot so hiperpigmentacija, brazgotine, ki ostanejo po aknah, sončne pege, rdečico ali pusto kožo. CC kreme so bile ustvarjene zato, da koži povrnejo izenačen ten in lepši celostni izgled, vendar so jih kljub temu nadgradili in ustvarili mnogo različnih formul s sestavinami proti staranju, za zmanjševanje por, učvrstitev, zmanjševanje gub in gubic ter izboljšanje tonusa.

CC kreme in ostale obarvane kreme so namenjene vsem, ki želijo malo premora od običajnih tekočih pudrov, vseeno pa želijo prekriti nepravilnosti na koži. Za razliko od nekaterih BB krem, so CC kreme veliko lažje in imajo bolj svilnato teksturo, zaradi česar so primerne za vse tipe kože. Na voljo je tudi več različnih odtenkov, od zelo svetlih do ultra temnih, zato jo lahko uporabljajo ženske vseh barv kože. CC kreme se razlikujejo tudi po prekrivnosti, od zelo prosojnih pa do polno prekrivnih in vse se lahko uporabljajo samostojno ali pa namesto kreme pod tekočim pudrom.

Pred leti, ko znane kozmetične znamke še niso imele interesa po obarvanih kremah, je bilo skoraj nemogoče najti popolni odtenek CC kreme za svojo kožo in tako, ki bi hkrati tudi celila in prekrila določene nepravilnosti. Danes je na policah drogerij toliko CC krem različnih blagovnih znamk, da se je včasih kar težko odločiti, katero preizkusiti najprej. V nadaljevanju si oglej, katere so najbolje ocenjene CC kreme leta 2015.

Naj bo to poletje tvoja koža na obrazu sijoča, gladka in enakomerna!