Celine Dion v novem dokumentarcu iskreno o tem, kaj preživlja zadnji dve leti

Pevka je morala konec leta 2022 preklicati turnejo in prenehati nastopati zaradi diagnoze redke bolezni, znane kot sindrom togega človeka (STČ), ki prizadene centralni živčni sistem.

Oboževalci, ki so bili zaskrbljeni zaradi zdravja Céline Dion med njenim nenehnim bojem proti sindromu okorele osebe, bodo zdaj v novem dokumentarcu dobili priložnost videti, s čim se sooča zadnji dve leti.

Pevka, nagrajena z grammyjem, je razkrila, da bo odprla vrata svojemu boju v novem dokumentarcu I Am: Céline Dion, ki bo premierno prikazan na Amazonovem Prime Video.

“Zadnjih nekaj let je bilo zame takšen izziv, pot od odkritja moje bolezni do učenja, kako živeti z njo in jo obvladovati, a ne dovoliti, da me definira,” je Celine dejala v izjavi.

“Ko se pot do nadaljevanja moje kariere nadaljuje, sem ugotovila, kako zelo sem pogrešala to, da lahko vidim svoje oboževalce,” je nadaljevala. “Med to odsotnostjo sem se odločila, da želim dokumentirati ta del svojega življenja, poskušati ozavestiti to malo znano bolezen in pomagati drugim, ki imajo to diagnozo.”

Bil je december 2022, ko je Celine svojo diagnozo prvič delila s svetom v čustvenem videu, objavljenem na svojem Instagramu. Takrat je povedala, da bo zaradi nenadzorovanih krčev preložila svojo turnejo Courage World Tour in kasneje turnejo v celoti odpovedala.

Preberi si tudi:
Celine Dion - Modna.si

Celine Dion diagnosticirali neozdravljivo nevrološko bolezen

Pevka je s solzami v očeh razkrila, da ima redek “sindrom toge osebe”, ki obolelega spremeni v “človeški kip”. Celine Dion so diagnosticirali redko nevrološko bolezen sindrom toge…

“Čeprav se še vedno učimo o tem redkem stanju, zdaj vemo, da je to tisto, kar povzroča vse krče, ki sem jih imela,” je svojim oboževalcem povedala decembra. “Na žalost ti krči vplivajo na vse vidike mojega vsakdanjega življenja, včasih povzročajo težave pri hoji in mi ne dovolijo, da bi uporabljala svoje glasilke za petje, kot sem vajena.”