Nova Samsung Galaxy S24 serija že dostopna v Sloveniji

Galaxy S24 odpira nove mobilne izkušnje z Galaxy AI[1] z izboljšano komunikacijo, največjo
ustvarjalnostjo in postavlja nov standard za iskanje

Od 31. januarja 2024 so vsi trije telefoni nove Galaxy S24 serije na voljo pri operaterjih in v maloprodaji ter tudi na spletni strani Samsung. Telefoni so na voljo v barvnih odtenkih navdihnjenih z zemeljskimi minerali. Pri Galaxy S24 Ultra barve vključujejo: titan sivo, titan črno, titan vijoličasto in titan rumeno. Barve telefonov Galaxy S24+ in Galaxy S24 pa so: oniks črna, marmorno siva, kobaltno vijolična in jantarno rumena[2].

Galaxy S24 in S24+
Galaxy S24 in S24+

»Galaxy S24 serija spreminja našo povezavo s svetom in začenja naslednje desetletje mobilnih inovacij,« je dejal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. »Galaxy AI temelji na naši dediščini inovacij in globokem razumevanju tega, kako ljudje uporabljajo telefone. Z navdušenjem spremljamo, kako naši uporabniki po vsem svetu krepijo svoje vsakdanje življenje z Galaxy AI in se tako odpirajo novim možnostim.«

Srce nove serije telefonov Galaxy S24 je sistem umetne inteligence, ki se neomejeno prilagaja potrebam uporabnika, in ne le izboljšuje osnovne funkcije telefona, temveč odpira tudi nova obzorja v komunikaciji ter ustvarjalnosti. Z orodjem, kot je Pomoč za zapiske (Note Assist), lahko hitro zabeležite in delite svoje misli, medtem ko funkcija Pomoč za prepis (Transcript Assist) olajša pretvorbo govora v besedilo in vam pomaga ostati organizirani brez dodatnega napora.

Galaxy S24 Ultra
Galaxy S24 Ultra

Galaxy S24 serija postavlja tudi nove standarde v spletnem iskanju. Funkcija Iskanje z obkroževanjem (Circle to Search) omogoča uporabnikom, da s preprostim pritiskom in držanjem gumba Domov ter gestami na zaslonu (obkroževanju), hitro najdejo informacije o predmetu na sliki, osebi na videu, stvar na portretu, itd. Inovacija, ki jo poganja Google, predstavlja pionirski korak v intuitivnem iskanju, odpira vrata novim dimenzijam raziskovanja in povezovanja z digitalnim svetom.

Galaxy S24 serija ProVisual Engine[3] je celovit paket orodij z umetno inteligenco, ki spreminjajo zmožnosti zajemanja fotografij in povečajo ustvarjalno svobodo na vsakem koraku, od priprave posnetka do deljenja posnetka na družbenih omrežjih. Sistem Quad Tele pri Galaxy S24 Ultra z novim objektivom s 5-kratno optično povečavo deluje s 50-mega pikselskim senzorjem in zaradi prilagodljivega senzorja (Adaptive Pixel Sensor) omogoča optično zmogljivost pri od 2 x, 3 x, 5 x do 10-kratnih[4] povečavah. Fotografije so kristalno čiste tudi pri 100-kratni povečavi z izboljšano digitalno povečavo.

Nova Samsung Galaxy S24 serija že dostopna v SlovenijiPo zajemu odličnih posnetkov inovativna orodja za urejanje Galaxy AI omogočajo preproste popravke, kot so brisanje, ponovno sestavljanje in preoblikovanje. Za lažjo in učinkovitejšo optimizacijo Predlogi za urejanje (Edit Suggestion)[5] s pomočjo tehnologije Galaxy AI predlagajo popolnoma primerne popravke za vsako fotografijo. Da bi uporabnikom omogočili še več ustvarjalnega nadzora in svobode, lahko s funkcijo Generativno urejanje[6] z generativno umetno inteligenco zapolnite dele ozadja fotografije. Če je fotografija ukrivljena, bo umetna inteligenca zapolnila robove. Kadar je potrebno predmet nekoliko premakniti, da bo v popolnem položaju, umetna inteligenca uporabnikom omogoča, da prilagodijo položaj predmeta in ustvari popolnoma zlito ozadje na prvotnem mestu.

Najnovejši vodilni model nadaljuje zavezo podjetja Samsung k podaljševanju življenjske dobe izdelkov, saj ponuja sedem generacij nadgradenj operacijskega sistema in sedem let varnostnih posodobitev, da bi lahko uporabniki še dlje časa zanesljivo uživali v optimiziranem delovanju svojih naprav Galaxy[7] .

Razpoložljivost

Od 31. januarja 2024 so vsi trije modeli Galaxy S24 serije na voljo v redni prodaji pri operaterjih in v maloprodaji ter tudi na spletni strani Samsung. Galaxy S24 je na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 899 EUR, Galaxy S24+ po priporočeni maloprodajni ceni od 1.149 EUR, Galaxy S24 Ultra pa po priporočeni maloprodajni ceni od 1.449 EUR.[8]

Galaxy S24 serija
Galaxy S24 serija

[1]  Galaxy AI funkcije bodo na voljo brezplačno vsaj do konca leta 2025 na podprtih Samsung Galaxy napravah.
[2] Barve se lahko razlikujejo glede na trg in mobilnega operaterja.
[3] AI Zoom se uporablja za oddaljenosti med digitalnimi dolžinami povečav. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.
[4] 3-kratna in 5-kratna povečava sta omogočeni s fizičnimi optičnimi lečami. 2-kratna in 10-kratna povečava združujeta fizične leče z izboljšavami umetne inteligence za optično enakovredno kakovost slike.
[5] Predlogi za urejanje so združljivi s formati JPG, PNG, GIF in MP4. Rezultati in kakovost urejanja se lahko razlikujejo glede na stanje fotografije. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.
[6] Generativno urejanje zahteva povezavo z omrežjem in prijavo v račun Samsung. Rezultat generativnega urejanja je fotografija s spremenjeno velikostjo do 12 MP. Ob shranjevanju se na izvorno sliko izriše viden vodni žig, ki označuje, da je slika ustvarjena z umetno inteligenco. Natančnost in zanesljivost ustvarjenega izpisa nista zagotovljeni.
[7] Dostopnost in časovna razporeditev nadgradenj in varnostnih posodobitev operacijskega sistema Android se lahko razlikujeta glede na model naprave in trg.
[8] Samsung Electronics Austria GmbH ne nadzoruje in ne vpliva na maloprodajne cene svojih partnerjev. Samsung partnerji samostojno določajo svoje maloprodajne cene.