Čokoladne sanje: Kakavove testenine z maceriranim sadjem

Vabimo vas na kulinarično potovanje, na katerem boste razvajali svoje brbončice. Naša ambasadorka Urška Fartelj, ki ustvarja pod imenom 220 stopinj poševno, je v kuhinjo povabila različne goste, z njimi iskreno spregovorila o hrani in življenju ter z njihovo pomočjo pripravila slastne jedi.

Urškina prva gostja je Anja Oman, pravi multipraktik na področju ustvarjanja vsebin, ki se je v srca javnosti zasidrala predvsem kot mami blogerka. Anja pa ni prišla sama, s seboj je pripeljala hčerko Nino. »Svojima otrokoma pripravim marsikaj, saj zelo rada kuham. Kaj pa, je odvisno od tega kaj bi onadva rada pojedla. To se spreminja iz dneva v dan, en dan imata rada govejo juho, drugi dan pa spet ne«, pravi Anja Oman. Urška pa ima rešitev za Anjo, skrivni recept, ki ga kot mama pogosto pripravlja. Sadje, testenine in čokolada so tiste sestavine, ki narišejo nasmeh na obrazih otrok.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kenwood Slovenija (@kenwoodslovenija)

Enostavno, hitro in okusno
Urška, Anja in Nina so zavihale rokave in pričele s pripravo kakavovih testenin z maceriranim sadjem. »Moj nasvet pri ustvarjanju testenin je, da se uporabi ostro moko. Ta je bolj suha in tako pripomore k boljšim testeninam.«, pravi Urška Fartelj.

Čokoladne sanje: Kakavove testenine z maceriranim sadjem
Kakavove testenine z maceriranim sadjem

Urška pa ima še eno skrito orožje v kuhinji, ki ga Anja že pozna. Delo ji olajša kuhinjski robot Kenwood kMix, ki ni samo stilski dodatek za v kuhinjo, ampak tudi odličen pomočnik. Uporablja ga že več kot dvajset let, saj olajša mnoga kuhinjska opravila. Tokrat so preizkusile čudežno moč nastavka za testenine, s katerim ustvarja tanke ali široke rezance ter celo testenine za lazanjo. Kenwoodov mešalnik kMix s 5-litrsko posodo, v kateri lahko zmešaš kar 12 beljakov, se ponaša s kar 1000 W močnim motorjem in tremi osnovnimi nastavki. Poleg klasičnih metlic za mešanje in stepanje je tu še edinstveni nastavek K-Beater in 20 dodatnih nastavkov. Mešalnik kMix je stilsko dovršen in se poda v vsako kuhinjo, izbrati morate le pravo barvo.

Dragoceni čas v kuhinji
Mala Nina je nad posebnimi testeninami navdušena. Najljubše so ji jagode, ki dodajo piko na i in med seboj povežejo vse okuse. Urška in Anja sta imeli med kuhanjem tudi iskren pogovor, med katerim ji je Anja zaupala, da si iskreno želi s svojima otrokoma preživeti čim več časa v kuhinji. Med kuhanjem in peko se namreč otroci že od majhnega učijo o zdravem življenjskem slogu, za najmlajše pa je to prvi ”laboratorij”, kjer lahko razvijajo svojo domišljijo ter urijo čute. V svet kulinarike jih moramo vključevati postopoma, čokoladne testenine pa predstavljajo odličen začetek.

Še več namigov, kako pripraviti kakavove testenine z maceriranim sadjem, ne pozabite pa slediti našim profilom na Facebooku (KenwoodSlovenia) in Instagramu (@KenwoodSlovenija) za več prihajajočih okusnih vsebin.

Pa dober tek!