Courtney Love kritizirala Taylor Swift, Beyonce in ostale pevke

Courtney Love je v novem intervjuju delila svoj pogled na druge ženske v glasbeni industriji.

59-letna glasbenica se pripravlja na vodenje radijske oddaje BBC, ki “razpravlja o ženskah v glasbi, ki so oblikovale njeno pot, njen zvok in to, kar sama imenuje svoje naslednje poglavje.”

Vendar pa ni oboževalka vseh umetnic, kar je jasno povedala, ko je delila svoje mnenje o Beyoncé, Taylor Swift, Madonni in Lani Del Rey.

V pogovoru za The Standard je Courtney povedala, da rada vidi “veliko uspešnih žensk v glasbeni industriji.” Vendar je dodala, da jih toliko “postaja nastopaških.”

“Zdaj je vsaka uspešna ženska klonirana, zato je glasbe preprosto preveč. Vsi so enaki. Če nekaj predvajaš na Spotifyju, te bombardirajo z veliko stvarmi, ki so popolnoma enake.”

Osredotočila se je na Beyoncé in jo pohvalila za njen novi album Cowboy Carter, vendar je jasno povedala, da ni njena oboževalka: “Mislim, všeč mi je zamisel, da Beyoncé posname country ploščo, ker gre za temnopolte ženske, ki gredo v sfere, ki so bile prej dovoljene samo bele ženske, a ne da bi mi bilo to všeč. Kot koncept mi je všeč. Enostavno ne maram njene glasbe.”

Glede na glasbo je bila še manj navdušena nad Taylor, ki jo je opisala kot “nepomembno”.

“Morda je varen prostor za dekleta in verjetno je današnja Madonna, vendar ni zanimiva kot umetnica,” je dejala.

Courtney je bila Lanina oboževalka, a ena poteza je spremenila njeno mnenje o Lani. “Lana mi ni všeč, odkar je priredila pesem Johna Denverja, in mislim, da bi si res morala vzeti sedem let dopusta. Vse do ‘Take Me Home Country Roads’ se mi je zdela odlična,” je povedala. “Ko sem snemala svoj novi album, sem jo morala nehati poslušati, saj je name preveč vplivala.”

Kaj pa Madonna? Mnenje Courtney je preprosto: “Ni mi všeč in ona ne mara mene. Všeč mi je bil ‘Desperately Seeking Susan’, a bolj zaradi mesta New York tako kot ona.”