Čudne kombinacije živil, ki so neverjetno okusne

Za nekatera živila je povsem logično, da jih jemo skupaj: (arašidovo) maslo in marmelada, čokolada in jagode,… Vendar pa obstajajo tudi nekatere manj očitne (in čudno zveneče) kombinacije, ki jih zagotovo še nisi poskusila. Pa bi jih morala! Sledi 12 bizarno zvenečih živilskih parov, ki so dejansko super okusni.

Čokolada + Avokado

Avokado + Čokolada
(Apollo and Luna)

Ja, tudi nam se je sprva slišalo precej nenavadno in neokusno, ampak da avokado, ki je poln zdravih maščob, lepo kremasto osnovo za zdravo čokoladno kremo, puding, smuti in celo maso za muffine.

Jagode + Paradižnik

Jagode + Paradižnik
(How Sweet Eats)

Združevanje teh dve živil se zdi ekstremno čudno, ampak verjemi, da je vredno poskusiti. Sladke jagode se odlično ujamejo s kislim paradižnikom v obliki solat, juh ali ‘bruschette’.

Temna čokolada + Parmezan

Temna čokolada + Parmezan
(The Huffington Post)

Preden začneš zavijati z očmi, se spomni na dejstvo, da je bil sir pravzaprav narejen za kombiniranje s čokolado. Parmezan in temna čokolada imata oba oster, oreškast in rahlo grenak okus. Stopi ju skupaj med rezinama toasta in ustvarila boš zmagovalni sendvič!

Pomaranče + Olive

Pomaranče + Olive
(Martha Stewart)

Sladek, citrusen in pikanten okus pomaranče se lepo poveže s slanostjo vloženih oliv. Ali ju združiš v sladici, kot je pomarančno-olivna torta ali slani perutninski jedi, aromi preprosto delujeta skupaj.

Jogurt + Jajca

Jogurt + Jajca
(The New York Times)

Čeprav sta oba jutranja klasika že sama po sebi, verjetno nikoli isi pomislila, da bi ju združila skupaj. Ampak, če malo pomisliš, je (grški) jogurt res tako zelo različen od kisle smetane?

Mango/Ananas + Mlet čili

Mango/Ananas + Mlet čili
(Host the Toast)

Če ju ješ samostojno, sta mango in ananas precej sladko sadje. Ampak, ščepec čilija pa zvabi na plano kompleksnost njunih okusov. Kombiniraj jih v marinadah, salsah, curryjih in koktejlih.

Slanina + Arašidovo maslo

Slanina + Arašidovo maslo
(Half Baked Harvest)

Zagotovo si že slišala rek, da je vse še bolj okusno s slanino in arašidovo maslo ni nobena izjema. Tudi Elvis bi se strinjal z nami, saj je bil njegov najljubši sendvič sestavljen iz arašidovega masla, slanine in banane.

Olivo olje + Sladoled

Olivo olje + Sladoled
(Honestly Yum)

Ali si vedela, da je sladoledni okus olivnega olja dejansko zelo popularen v Italiji? Ampak tudi zgolj nekaj kapljiv olivnega olja po vrhu kepice vanilijevega sladoleda bo povsem spremenilo tvoje sladoledno življenje.

Coca Cola + Piščanec

Coca Cola + Piščanec
(Jo Cooks)

Mešanje sode in perutnine se zdi precej nagnusno, vendar pa malo Coca Cole doda piščancu malo nežnega, sladkastega in bežno sirupastega okusa.

Zelena jabolka + Salsa

Zelena jabolka + Salsa
(Floating Kitchen)

Kiselkasta in hrustljava zelena jabolka so odlično dopolnilo k začinjeni, paradižnikovi salsi. Pomoči rezine jabolk v pikantno omako za okusen prigrizek ali pa združi obe živili in omako polij po vrhu tacosov, svinjske ribice ali ‘cevicha’ (mariniranega brancina v solati).

Borovnice + Steak

Borovnice + Steak
(Simply Fresh Dinners)

Sladke in trpka borovničeva omaka zraven ‘steaka’ je prava florentinska specialiteta. ‘Steak’ prelij z borovničevo-balzamično omako ali pa preprosto iz ‘steaka’ in borovnic naredi solato.

Brokoli + Sirni smokiji

Brokoli + Sirni smokiji
(Saveur)

Verjemi nam, zelo okusno je! Zmešaj sirne smokije s smetano za kuhanje, brokolijem, sirom ter začini s soljo, poprom in česnom v prahom.