Domov » Prehrana & Recepti » Dilema: Ali lahko zamrznemo maslo?

Dilema: Ali lahko zamrznemo maslo?

Prehrana & Recepti
Dilema: Ali lahko zamrznemo maslo?
📷 Profimedia

Maslo izboljša vsako jed, o tem ni dvoma. Lahko ga namažeš na kruh, popečen toast, dodaš omaki za testenine ali pa vmešaš v rižoto. In prav zato, ker je zaradi njega boljša vsaka jed, si ob zadnjem znižanju cene naredila zalogo. Kaj pa zdaj? Do roka trajanja definitivno ne boš mogla vseh porabiti.

Rešitev? Zamrzni jih in zdržali ti bodo do enega leta. V nadaljevanju izveš, kako to narediš, plus kako ga odtajaš.

Če je maslo še vedno originalno zapakirano

Maslo, ki je še vedno v zapečateni originalni embalaži, lahko kar tako postaviš v zamrzovalnik in pustiš tam do 12 mesecev.

Če zamrzuješ odprto maslo

Delno uporabljeno maslo boš morala na zamrzovanje ustrezno pripraviti, da na njem ne nastanejo zamrzline. Ostanek masla tesno zavij v prozorno folijo, vse skupaj nato zapri še v zip vrečko in postavi v zamrzovalnik.

Kako odtajati zamrznjeno maslo

Če imaš recept,ki zahteva zamrznjeno maslo, potem imaš srečo. V kolikor temu ni tako, pa maslo odvij in ga položi na krožnik, ki je varen za uporabo v mikrovalovni pečici. Začni z odtajevanjem, vendar le za 10 sekund naenkrat. Vsakič ga obrni. To je za takrat, ko nimaš časa čakati. V kolikor imaš čas, pa bo najbolje, da zamrznjeno in zapakirano maslo postaviš v hladilnik in pustiš, da se sam odtaja (najbolje čez noč).

Ne spreglej tudi, ali lahko zamrzneš sir in kako se pravilno zamrzne avokado!