DIY: Kako sama preprosto narediš resaste cofke

Resaste cofke lahko trenutno vidiš čisto povsod. Na čevljih, oblačilih, torbicah, obeskih za ključe, verižicah in še bi lahko naštevali. Zato ti danes predstavljamo ekstremno preprost DIY, kako sama narediš resaste cofke, s katerimi lahko okrasiš karkoli želiš!

DIY: Resasti cofki

Potrebuješ:

  • škarje
  • svinčnik
  • ravnilo
  • vroče lepilo ali lepilo za blago
  • (umetno) usnje

Postopek:

1. Pomembno je, da je usnje na zunanji in notranji strani približno enake barve, saj bo drugače svetla notranja stran preveč izstopala.
2. Blago razgrni na ravni površini z noranjo stranjo obrnjeno navzgor in s pomočjo svinčnika in ravnila začrtaj velikost resastih cofkov (za manjše cofke: višina: 7 cm, širina: 9,5 cm), nato pa po dolžini nariši še vzporedno črto, ki je pol centimetra odmaknjena od zgornjega roba.
3. Izreži pravokotnik.
4. Iz ostalega blaga izreži še kratek tanjši trak, ki bo služil kot zanka.
5. Zdaj je čas, da zarežeš rese. Lahko jih natančno začrtaš ali pa zarezuješ po občutku do vzporedne črte, ki si jo malo prej zarisala. Nasvet: Rese zarezuj tako, da je notranja stran blaga obrnjena navzgor, saj bodo tako zareze veliko bolj natančne.
6. Na sredino nezarezanega dela pravokotnika dodaj kapljico lepila in zalepi en konec tankega traku za zanko, nato dodaj še eno kapljico lepila in nanj zalepi drugi konec, da ustvariš zanko.
7. Lepilo nanesi po celotni dolžini nezarezanega traku in takoj začrni z rolanjem. Pomembno je, da trak zarolaš zelo na tesno.
8. Počakaj, da se lepilo popolnoma posuši, nato pa resaste cofke natakni na vezalke na čevljih, zapestnice, verižice, ključe,…