Domov » Lepota & zdravje » Razkrite skrivnosti fotogeničnih žensk

Razkrite skrivnosti fotogeničnih žensk

Lepota & zdravjeZanimivosti
Razkrite skrivnosti fotogeničnih žensk
📷 Kenza Zouiten

Ni treba, da je kamera tvoj sovražnik!

Zagotovo poznaš kakšno tako osebo, ki preprosto nikoli ne izgleda slabo na fotografiji? Kot da bi jih lahko ujeli popolnoma nepripravljene in bi še vseeno izgledali enostavno čudovito. Toda, namesto bi bile zavistne, se bomo od teh fotogeničnih žensk raje tudi same kaj naučile. To je 8 super fotogeničnih nasvetov:

Poznajo svoje zorne kote

(Sincerely, Jules)

(Sincerely, Jules)

Če se boš slikala medtem ko sediš, kamera nikoli ne bi smela biti pod višino tvoje brade – fotoaparat naj bo v njeni višini ali pa malo nad njo. Če pa ni možnosti spreminjanja višine, potem pa sama nagni glavo malo navzdol in naprej, da ustvariš boljšo linijo.

So samozavestne, saj se udobno počutijo v svoji koži

(Style Me Grasie)

(Style Me Grasie)

Čeprav bi rada (ali pa misliš, da bi morala), nikar ne tiščo trebuha noter, medtem ko se slikaš. Tvoje nelagodje se bo pokazalo na obrazu, tvoja ramena pa bodo sključena. Zato raje izrazi samozavest skozi svojo pozo – ali pa jo fejkaj, dokler je dejansko nimaš. Slej ko prej boš postala veliko bolj sproščena pred kamero in zato tudi izgledala bolje na slikah.

Ne smejijo se na vsa usta

(With Love From Kat)

(With Love From Kat)

Nasmeh, ko pokažeš zobe, lahko na sliki izgleda malo nenaravno in prisiljeno. Zato se fotogenične ženske zgolj malo nasmehnejo, medtem pa se poslužujejo tehnike minimalnega stiskanja ustnic in oči, vendar pri očeh napnejo zgolj spodnjo veko, zgornja pa vedno ostane sproščena.

Poznajo ogromno trikov z očmi

(Wait, You Need This)

(Wait, You Need This)

Kolikokrat si že videla drugače čudovito sliko sebe, vendar z zaprtimi ali priprtimi očmi (in ne na kulski način)? Zelo nadležno. Da bi se temu izognila: Oseba, ki te fotografira, naj odšteva sekunde. Na tri in dva imej oči zaprte, ko pa reče ena, pa jih odpri. Izgledala boš veliko bolj sveža in zbujena.
Bi se rada slikala brez očal sredi dneva, ko močno sije sonce? Da preprečiš kremženje, bodi nekaj časa z zaprtimi očmi obrnjena proti soncu, da se oči navadijo na močno svetlobo. Nato se preprosto obrni proti fotoaparatu in tadaaaaa, popolna fotka!

Nikoli ne rečejo “siiiiiiir”

(Nicolette Mason)

(Nicolette Mason)

Nočemo ti ničesar pokvariti, ampak “siiiiiir” bo tvoj nasmeh naredil nenaraven in prisiljen. Če že moraš kaj reči, potem reci “nasmeeeeeeeh”, ki te prisili, da usta malo bolj na široko odpreš in nasmeh izgleda veliko bolj pristen.

Učijo se iz svojih napak

(Memorandum)

(Memorandum)

Čeprav se nočeš osredotočati na slike, na katerih si nikakor nisi všeč, pa se prav iz teh lahko največ naučiš. Natančno določi, kaj na fotografiji ti ni všeč (nasmeh, roke, pogled,…) in napake poskusi naslednjič odpraviti.

Vadijo pred ogledalom

(Where Did U Get That)

(Where Did U Get That)

Morda se ti bo na začetku zdelo čudno, ampak če si želiš na vsaki sliki izgledati dobro, moraš prej malo povaditi. Veliko bolj udobno se boš počutila pri poziranju, če boš določene poze že prehodno povadila, kot pa jih improvizirala pred objektivom.

Vedo, kje stati pri skupinskih slikah

(Tanesha Awasthi)

(Tanesha Awasthi)

Skupinski posnetki so super, če si ne želiš vso pozornost na sebi, ampak to lahko dosežeš samo tako, da ne izstopaš. Ko poziraš s prijatelji, se postavi na mesto, ki ni najbližje kameri, saj bi v tem primeru izgledala nesorazmerno velika. Zato se postavi bolj proti koncu vrste, če pa se boste slikali od spredaj, pa se postavite eden zraven drugega.