DIY maska za sijočo, napeto in k aknam nagnjeno kožo

Svetovno znana lepotna gurujka Huda Kattan, ki je tudi ustanoviteljica lepotne znamke Huda Beauty, je razkrila super učinkovit recept za masko za obraz, ki je namenjena mozoljasti in k aknam nagnjeni koži, poleg tega pa kožo tudi odlično napne. Zanjo boš potrebovala zgolj tri sestavine, ki pa jih imaš zagotovo že doma v kuhinji.

DIY maska za sijočo, napeto in k aknam nagnjeno kožo

Potrebuješ:

  • 3 čajne žličke mleka
  • 1 zvrhana čajna žlička muškatnega oreščka
  • 1/2 čajne žličke medu

Priprava:

1. V manjšo keramično posodico dodaj muškatni orešček in ga razporedi po dnu, saj ga boš tako veliko lažje vmešala.
2. Postopoma dodajaj mleko, da ustvariš gladko pasto. Muškatni orešček je malo težje vmešati, vendar se vztrajnost definitivno splača. Najlažje ga boš vmešala tako, da ga boš z žlico potiskala navzdol in hkrati vmešavala (pozor, muškatni orešček se ne stopi). Če se ti zdi zmes pregosta, dodaj še malo mleka, če se ti zdi preredka, dodaj še malo muškatnega oreščka.
3. Ko nastane lepa, gladka zmes, dodaj med in ga dobro vmešaj.
4. Masko nanesi na očiščen obraz s čopičem s sintetičnimi ščetinami ali prsti. Ko začutiš, da se maska začne na obrazu sušiti lahko naneseš še eno plast in postopek nekajkrat ponoviš.
5. Masko pusti učinkovati na obrazu najmanj 10 minut (dlje kot jo boš pustila na obrazu, boljši bodo rezultati).
6. Po pretečenem času odstrani masko z obraza z vlažno krpico ali mlačno vodo. Nadaljuj s tonikom in vlažilno kremo. DIY muškatno masko nanesi na obraz enkrat tedensko ali enkrat na dva tedna.