DIY: Mozaični novoletni okraski iz CD-jev

Prihaja čas, ko bomo iz kleti prinesle novoletne smrečice in jih okrasile po naših najboljših močeh. Bolj kot se sveti in blešči, boljše je! Če si želiš malo spremembe, nočeš pa zapraviti ogromno denarja za nove okraske, ti danes predstavljamo preprost DIY, kako lahko sama ustvariš super bleščeče okraske za na smrečico in to iz neuporabnih CDjev, ki jih imamo vsi na tone doma (kar malo pobrskaj po tistem globokem predalu pod pisalno mizo, ki ga že komaj odpiraš!).

Ko CD razrežeš na manjše koščke, so ti delci odlična alternativa mozaičnim ploščicam z dodanim prazničnim sijajem. Z mozaičnimi okraski lahko polepšaš svojo smrečico ali pa jih podariš za darilo. No, pa začnimo…

DIY: Mozaični novoletni okraski iz CD-jev

Potrebuješ:

  • prozorne okrasne kroglice (lahko so tudi barvaste, najbolj pomembno je to, da imajo popolnoma gladko površino)
  • CDje (najboljši so taki, ki so spodaj srebrne barve in ne vijolične ali modre; za 1 okrasek potrebuješ nekje 1 in 1/2 CD)
  • okrasni trak
  • škarje
  • lepilo (najboljše je vroče)

Postopek:

1. Razreži CDje na majhne koščke različnih oblik in velikosti. To sicer ni najbolj preprost material za razrezovanje, ampak z dobrimi škarjami bo stvar precej bolj preprosta.
2. Nanesi pikico lepila na okrasek in pritisni nanjo košček mozaika s svetlečo stranjo navzgor. Pomembno je tudi, da sproti odstranjuješ vse lepilne nitke, ki običajno nastanejo, ko delaš z vročim lepilom.
3. Nadaljuj z lepljenjem, dokler ni okrasek v celoti prekrit. Nasvet: Med lepljenjem si lahko pomagaš tudi z manjšo skodelico, v katero položiš kroglico, da imaš obe roki prosti.
4. V prozorno kroglico potisni okrasni trak, saj boš tako zakrila pike od lepila in spodnjo stran CDja. Nasvet: Za poživitev uporabi trak živahne ali svetleče barve.

Celotni postopek si lahko ogledaš tudi v spodnjem videu:

To je to! Zdaj pa ponovi postopek še vsaj 10-krat, nato obesi okraske na novoletno jelko in opazuj, kako se blešči v vsej svoji lepoti!

Imaš doma ogromno čajnih svečk? V zgolj nekaj minutah lahko sama ustvariš čudovit praznični čajni svečnik!