DIY: Sladkorni piling za ustnice

Suhe in razpokane ustnice nikakor niso privlačne na pogled, bliža pa se obdobje, ko zaradi mraza in vetra ter ogrevanja notranjih prostorov kaj hitro postanejo take, če ne poskrbimo ustrezno za njih. Vse kar potrebuješ za mehke in navlažene ustnice sta dober piling in balzam. V trgovinah lahko izbiraš med ogromno različnimi pilingi za ustnice, ampak zakaj bi ga sploh kupila, če ga zelo preprosto lahko narediš kar sama doma za precej manj denarja. Tole je preprost recept za sladkorni piling…

Potrebuješ:

  • 1 čajna žlička belega sladkorja
  • 1 čajna žlička rjavega sladkorja (ali trsnega sladkorja)
  • 1 čajna žlička medu
  • 1/2 čajne žličke olivnega olja

Priprava in uporaba: Vse sestavine zmešaj v majhni posodici. Piling s prstom nanesi na ustnice in ga nežno masiraj s krožnimi gibi. Nato ga speri s toplo vodo in nanesi malo balzama, da ostane vlaga v ustnicah.
Imaš doma kakšno majhno prazno posodico? Naredi malo več pilinga in ostanek shrani v posodico.

V piling lahko dodaš tudi limonin sok, kokosovo olje ali nastrgan kokos, sivko, itd. Možnosti so neskončne, zato uporabi svojo domišljijo in se razvajaj z domačimi in naravnimi sladkornimi pilingi. Bliža pa se tudi čas obdarovanj in nič ni lepšega kot podariti prijateljicam nekaj, kar narediš sama z ljubeznijo. V osnovni recept za piling preprosto dodaj sestavino, ki jo vsaka izmed njih naravnost obožuje.

Občasno vlaženje ustnic je popolnoma normalno in zaželjeno. Si ustnice vlažiš celo takrat, ko to sploh ni potrebno? Preveri, da nisi morda odvisna od balzama za ustnice!