Si odvisna od balzama za ustnice?

Mrzli in vetrovni jesenski, še zlasti pa prihajajoči zimski meseci lahko naše ustnice tako izsušijo, da je uporaba hranilnih in vlažilnih balzamov praktično nujna, če si ne želimo lusk in razpok. Občasno vlaženje ustnic je popolnoma normalno in zaželjeno, težava nastane, ko si ustnice vlažiš celo takrat, ko to sploh ni potrebno.

Si morda ena izmed tistih, ki obsesivno uporabljajo balzam in si ustnice mažejo že kar iz navade, tudi če stanje sploh ni kritično? Prvi korak pri vsaki odvisnosti je seveda priznanje samemu sebi, da imamo težave. Če se najdeš v katerikoli izjavi navedeni spodaj, je morda čas, da se malo bolj resno spopadeš s težavo.

Nikoli ne zapustiš doma brez balzama.

Ključi? So. Telefon? Je. Balzam za ustnice? Preveriš dvakrat za vsak slučaj. To je postala že tvoja dnevna rutina.

Nanašaš ga večkrat na dan (ne da bi se tega sploh zavedala).

Sploh ni važno, če tvoje ustnice niso razpokane, samo noro rada imaš občutek sveže namazanega balzama na ustnicah.

Zaloge balzamov imaš vsepovsod.

Poleg nepreglednega števila balzamov, ki so zakopani na dnu torbic, imaš balzam vedno tudi v avtu, v predalu pod mizo, med blazinami na kavču, na nočni omarici, v kopalnici, v žepu fantovih kavbojk v primeru ‘izrednih razmer’,…

Vsakič, ko greš v drogerijo, kupiš vsaj enega.

Vlažilnim balzamom, kot so Labello, EOS se preprosto ne moreš upreti.

Panika te zagrabi, če ugotoviš, da ga nimaš pri sebi.

Ne predstavljaš si niti sekunde v dnevu brez popolnoma gladkih in navlaženih ustnic.

Ljudje so že komentirali tvojo obsesijo.

Prijatelji in sodelovci te že čudno gledajo, zakaj si moraš vsakih 5 minut navlažiti ustnice.

Če si na večino zgornjih trditev bolj kot ne samo kimala, potem je skrajni čas, da ukrepaš. Za štart, skupaj zberi vse balzame iz torbic, predalov, žepov,… Si ugotovila, da bi skoraj lahko odprla drogerijo z balzami? Sledi drugi korak. Preglej, koliko je kateri balzam porabljen in do kdaj ima rok uporabe. Tiste, ki jim gre rok uporabe proti koncu ali pa jih je že zelo malo, postavi v ospredje, da jih boš najprej porabila do konca, ostale pa pospravi skupaj v en predal. Tiste, ki moraš najprej porabiti, razporedi tako, da imaš enega na nočni omarici, enega v torbici in enega v službi (ja, trije so popolnoma dovolj). Zdaj pa je na vrsti najtežji del. Vsakič, ko se boš želela namazati, se zavestno vprašaj, ali je to sploh potrebno? Če čutiš, da so ustnice mehke in popolnoma nič izsušene, nadaljuj z delom. Vsakič, ko si boš želela zopet navlažiti ustnice, si najprej zastavi to vprašanje. Ne le, da si ne boš po nepotrebnem vlažila že navlaženih ustnic, tudi kar nekaj denarja boš s tem prihranila.