Domov » Lepota & zdravje » Spanje na trebuhu je…

Spanje na trebuhu je…

Lepota & zdravjeZdravje
Spanje na trebuhu je…
📷 Profimedia

…tako zelo udobno, vendar pa je po mnenju strokovnjakov to tudi najslabši spalni položaj. Pravzaprav je lahko celo škodljiv!

Spanje na trebuhu ni niti najmanj priporočljivo. Ne le, da je hrbtenica ves čas v skrivljenem položaju, ki ni niti udoben niti zdrav, ampak povzroča tudi nemiren spanec. Da sploh ne omenjamo zategnjenih vratnih, ramenskih in hrbtnih mišic, ki lahko resno vplivajo na tvoje razpoloženje in povzročajo neugodje.

Ko spiš na trebuhu, običajno glavo obrneš na eno stran, saj ne moreš spati z obrazom obrnjenim navzdol proti vzglavniku. Ko je tvoja glava obrnjena na eno stran, tvoja hrbtenica ni v normalnem položaju in se zato vzpostavi še večji pritisk v vratu.

Rešitev? Investiranje nekaj denarja v telesno (nosečniško) blazino, ki je zelo udobna za crkljanje, prav tako pa ti onemogoča, da bi se med spanjem obrnila na trebuh. Ko se oviješ okoli blazine – vsako koleno na eni strani – je tvoja medenica podprta, kar preprečuje tvojim bokom, da bi se zarotirali v nenormalen položaj, kar bi posledično povzročilo bolečine v spodnjem delu hrbta.

Potrebuješ še dodaten razlog, da ne boš nikoli več spala na trebuhu? Ženske letno zapravimo na stotine evrov za dobre negovalne izdelke, s katerimi bi čim dlje ohranile kožo na obrazu mladostno. Če je koža celo noč pritisnjena ob blazino, si s tem ne delamo prav nobene usluge.