Domov » Praznično » Dokazano: Prej kot praznično okrasimo dom, bolj smo srečni

Dokazano: Prej kot praznično okrasimo dom, bolj smo srečni

PrazničnoZanimivosti
Dokazano: Prej kot praznično okrasimo dom, bolj smo srečni
📷 Hallmark Channel

Ali si vedela?

Si ena od tistih, ki z okraševanjem čakajo na zadnji trenutek (beri: zadnji teden decembra) ali dom praznično okrasiš že v novembru? Izkazalo se je, da v kolikor spadaš v slednjo skupino ljudi, si veliko bolj srečna.

“V času polnem stresa in tesnobe se ljudje radi obdajo s stvarmi, ki jih naredijo srečne in praznična dekoracija izzove tista močna čustva iz otroštva,” je za Unilad razkril psihoanalitik Steve McKeown. “Dekoracije so enostavna pot do nekdanjih čarobnih čustev vznemirjenja iz otroštva. Torej zgodnje obešanje božičnih dekoracij podaljša pozitivno vznemirjenje!”

Psihoterapevtka in avtorica knjige ’13 Things Mentally Strong People Don’t’, Amy Morin, je za Unilad povedala, da lahko praznična nostalgija zagotovi pozitivnost v posameznikovem življenju. “Nostalgija se pomaga ljudem povezati s svojo osebno preteklostjo in pomaga ljudem razumeti njihovo identiteto. Za mnoge je zgodnje praznično okraševanje tudi način, da se ponovno povežejo s svojim otroštvom.”

Amy pa tudi pravi, da čeprav je nekdo izgubil ljubljeno osebo, mu prazniki lahko pomagajo služiti kot spomin na srečne čase s to osebo. “Zgodnje okraševanje lahko pomaga ljudem, da se počutijo bolj povezane s tem posameznikom.”

Torej, namesto da se pritožuješ glede osebe, ki je že sredi novembra postavila svoje novoletno drevesce ali se sama namenoma upiraš temu, raje še sama to teorijo postavi na test. Ker, saj veš, ne obstajajo PREVEČ srečni ljudje!