fbpx

Dva sadeža, ki ti za zajtrk pomagata do ravnega trebuha

Nobena skrivnost ni, da bi moralo biti sadje redni del naše vsakdanje prehrane za dobro zaokrožen življenjski slog, a kot se je izkazalo, ti lahko določeno sadje dejansko pomaga pri doseganju ciljev glede svojega videza.

Čeprav večina sadja vsebuje ogromno različnih vitaminov in mineralov, ki pomagajo okrepiti imunski sistem, naravno razstrupljajo telo in celo poenostavijo presnovo, pa obstajata dve vrsti sadja, ki lahko zmanjšata napihnjenost in pomagata napeti trebuh v kombinaciji z redno vadbo in zdravo prehrano.

Borovnice

Dva sadeža, ki ti za zajtrk pomagata do ravnega trebuha
Borovnice (Vir: Unsplash)

Ne samo, da so borovnice popoln prigrizek, ki ti hitro zagotovi energijo in nekaj sladkega, ampak so tudi polne antioksidantov, za katere se je izkazalo, da zmanjšujejo trebušno maščobo, hkrati pa zmanjšujejo tveganje za bolezni. Jagodičevje skoraj vseh vrst, predvsem pa borovnice, vsebujejo vlaknine in fitonutriente, ki v telesu delujejo kot antioksidanti. Antioksidanti zmanjšujejo poškodbe prostih radikalov zaradi toksinov, ki vodijo do vnetij in kroničnih bolezni, kot je debelost. To pomeni, da tako kot so borovnice okusne so tudi zdrave.

Jagodičevje je tudi polno vlaknin, zaradi česar je idealno za ohranjanje in podaljševanje sitosti. Dlje kot boš po jedi ostala sita, lažje boš vzdrževala kalorični primanjkljaj, da boš lahko zdravo shujšala. Jagodičevje je odlična izbira za prigrizek, saj vsebuje malo kalorij, hkrati pa je polno vitaminov in antioksidantov, ki izboljšajo tvoje počutje.

Lahko jih dodaš v ovsene kosmiče, jogurt ali pa jih zmiksaš v smuti.

Preberi si tudi:
Slastno in zdravo: Borovničev puding z rikoto

Slastno in zdravo: Borovničev puding z rikoto

Brez glutena, brez nezdravih maščob in brez sladkorja! “Skrivnost tega sadnega pudinga so chia semena, ki imajo sposobnost vsrkanja velike količine tekočine in s tem povečanja svoje prostornine.…

Avokado

Dva sadeža, ki ti za zajtrk pomagata do ravnega trebuha
Avokado (Foto: RawPixel)

Ker so vlaknine nujne za zdravo hujšanje, lahko avokado tvojemu črevesju zagotovi podporo in dolgotrajno energijo, če ga zaužiješ za zajtrk. Avokado ima neverjetne zdravilne lastnosti, kot so mononenasičene maščobe, ki so zdrave za srce in delujejo protivnetno. Poleg tega je avokado izjemno nasiten, zato boš na splošno zaužila manj kalorij, kar pomaga pri izgubi teže.

Avokado je odličen način za vnos številnih hranil in zdravih maščob, ki lahko izboljšajo naše zdravje. Prav tako je koristen za zdravje srca, vnetja in celo zdravje kože.

Avokado lahko zmečkaš in dodaš na toast (plus malo posoliš/popopraš), v solato ali pa ga zmiksaš v smuti.

Preberi si tudi:
Poletni recept: Kremast avokadovo-limetin puding

Poletni recept: Kremast avokadovo-limetin puding

Brezglutenska, brez laktoze, brez žitaric, ketonska, nizkohidratna, paleo in veganska sladica! Avokado in limeta sta popolna kombinacija, zato se limeto dodaja tudi v guacamole omako. Danes pa ti…