Domov » Lepota & zdravje » Edini pravi način, kako se znebiš trde obnohtne kožice

Edini pravi način, kako se znebiš trde obnohtne kožice

Lepota & zdravje
Edini pravi način, kako se znebiš trde obnohtne kožice
📷

Trda in suha obnohtna kožica lahko v trenutku uniči še tako popolno manikuro. Z njo se je resnično težavno spopasti, poleg tega pa tudi izjemno hitro raste. Nikar ne dopusti, da bi tvoje nohte kazila grda obnohtna kožica! Kako se je lotiti na pravi način ti razkrivamo v nadaljevanju.

Najprej najbolj pomembna stvar: nikoli in nikdar ne strizi obnohtne kožice! Nekateri ljudje imajo to grdo navado, da trgajo, grizejo ali strižejo obnohtno kožico, s tem pa ji povzročijo veliko več škode kot dobrega. Obnohtna kožica je ob nohtu z namenom, da zaščiti nohtno matrico – predel, kjer tvoj noht raste. Če obnohtno kožico odstrižeš, s tem narediš odprto rano na prstu, kar lahko privede do infekcije in draženja. Striženje obnohtne kožice pa lahko poleg že omenjenega povzroči še nekatere probleme, kot so upočasnjena rast nohtov, grebene, bele lise ali bele črte na nohtih.

Naslednji korak je, da s pilico oblikuješ nohte, naneseš mehčalec (ali olje) na obnohtno kožico in nato namočiš roke v vodo. Po nekaj minutah jih popivnaj s papirnato brisačko in z ustreznim pripomočkom nežno potisni obnohtno kožico nazaj. S suho brisačko obriši nohte in s ščipalko za nohte odstrani vse štrleče dele obnohtne kožice.

Ko je obnohtna kožica urejena, nanjo najprej nanesi olje nato pa še kremo, da jo ohraniš dobro navlaženo. Če naneseš olje pred kremo boš s tem obnohtno kožico bolje omehčala, krema pa se bo zaradi tega bolje vpila.

Če boš to počela enkrat na teden (na primer vsako soboto ali nedeljo), bo obnohtna kožica lepa 365 dni v letu. Za ohranjanje mehkih in navlaženih rok in nohtov pa imej med tednom vedno pri roki olja in kreme, ki jih nanesi vsakič, ko si umiješ roke oziroma najkasneje, ko začutiš suhost.

Razkrivamo pa tudi, kako do zelooo dolgih nohtov v zelo kratkem času s pomočjo zgolj treh domačih sestavin in kaj pomeni, če imaš na nohtih bele lise!