Enostaven recept: Hrustljavi cimetovi kosmiči iz ovsene moke
Ovsene kosmiče lahko pripravimo na številne načine, od klasičnih kosmičev z mlekom, ovsenih piškotov do čeznočnih kosmičev, ovsenih kosmičev s kavo in pečenih ovsenih kosmičev. Kaj pa praviš na to, da dejansko lahko iz ovsenih kosmičev kar sami doma naredimo slastne in hrustljave kosmiče, ki jih lahko uživamo samostojno, z mlekom, jogurtom ali sladoledom?
Halle Burns je na svojem TikTok profilu objavila kratek video, v katerem je pokazala, kako hitro in enostavno lahko naredimo zdrave in slastne kosmiče za zajtrk.
@ballehurns cinnamon bun cereal #skimspartner ♬ Once Upon a Dream – Invadable Harmony
Hrustljavi cimetovi kosmiči iz ovsene moke
Sestavine:
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 1/4 skodelice sladkorja
- 1 jedilna žlica cimeta
- 1/2 čajna žlička pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
- 2 jedilni žlici stopljenega masla/olja
- 1/2 skodelice rastlinskega mleka
Priprava:
1. Ovsene kosmiče stresi v blender in zmiksaj v moko.
2. Moko pretresi v posodo in dodaj vse ostale sestavine. Premešaj z žlico in pusti nekaj minut, da se masa nekoliko zgosti.
3. Maso preloži v polivinil vrečko, ki ji odreži centimeter konice.
4. Na s peki papirjem obložen pekač iz mase z nežnim stiskanjem delaj kupčke.
5. Pečico segrej na 190°C. Peci 20-25 minut.