Enostavna spomladanska malica

Ponovno vas vabimo na sprehod po izvrstnih okusih izpod rok kulinarične mojstrice in naše ambasadorke Urške Fartelj, ki jo mnogi poznamo pod imenom 220 stopinj poševno. Tokrat je v kuhinjo na iskren pogovor in kulinarično ustvarjanje povabila Barbaro Radojlovič, mojstrico veganske hrane.

Zelenjavna juha z rezanci

Urškina druga gostja je Barbara Radojlovič, lastnica enega najbolj priljubljenih bistrojev v središču naše prestolnice, Barbarella. Skupaj sta pripravili enostavno malico, ki je kot nalašč za spomladanske dni. Najprej sta se lotili priprave zelenjavne juhe iz brokolija, špinače in graha. »Te sestavine se res redko skupaj znajdejo na krožnikih in zato je danes odlična priložnost, da jih zmešamo v juho,« je dodala Barbara. Njun nepogrešljivi pomočnik pri pripravi je kuhinjski robot Kenwood Titanium Chef Baker. Ponaša se z odlično močjo 1200 W, vgrajeno ima tudi tehnico in komplet posod DuoBowl, ki prihranita čas ter omogočata delo v dveh posodah hkrati. Urška je Barbaro navdušila tudi z dejstvom, da ima Kenwood blender stekleno posodo, ki je odporna na temperature, z njo namreč lahko miksamo ledene in vroče jedi. Mojstrici kuhanja sta izpostavili, da se čisto nazadnje doda še špinača, saj na ta način ohranimo vitamine in barvo juhe. V juho sta dodali kokosov jogurt, ki je primeren nadomestek tudi za vegane. S pomočjo spiralizatorja pa sta ustvarili še rezance iz bučke, ki so juhi dodali piko na i.

 

Domač kruh in veganski namaz iz drobnjaka

Po ali ob juhi prija še prigrizek, in tako sta enostavno Enostavna spomladanska malicapripravljen kruh ter namaz popolna dodatka, ki bosta razvajala vaše brbončice. Za pripravo kruha potrebujemo sestavine, ki se velikokrat skrivajo kuhinjskih omaricah – pšenično moko, mlačno vodo, sladkor, sol, olivno olje in garam maslo (indijsko mešanico začimb). Namaz pripravimo s pomočjo indijskih oreščkov, sončnih semen, limone, limonine lupinice, vode, soli in seveda drobnjaka. Tudi pri pripravi namaza jena pomoč ponovno priskočil Kenwood kuhinjski robot. Njegov edinstven planetarni mešalni sistem pobere vse sestavine z roba in dna mešalne posode ter jih nežno in gladko zmeša. Ob koncu priprave odlične spomladanske malice sta bili obe kulinarični mojstrici navdušeni. Barbaro je še posebej presenetil kruh, ki ga bo še večkrat pripravila.

Če se tudi vi želite preizkusiti pri pripravi zelenjavne juhe, kruha in namaza z drobnjakom, recept najdete spodaj, za več obstoječih in prihajajočih okusnih vsebin pa sledite našim profilom na Facebooku (KenwoodSlovenia) in Instagramu (KenwoodSlovenija).

Pa dober tek!