Enostavni načini, kako pospešiš rast las

Do daljših las ti lahko pomaga tudi tvoj vzglavnik!

Mogoče se je rodila s čudovitimi lasmi ali pa je zanje zaslužna pravilna lepotna rutina. Nekatere ženske imajo to srečo, da ne glede na to, kaj počnejo z lasmi, vedno izgledajo izjemno, vse ostale pa moramo za takšne lase spremeniti določene korake v vsakodnevni lepotni rutini. To je lahko uporaba druge krtače za lase, omejitev uporabe sušilca za lase, dodajanje vitaminov v prehrano ali pa spanje na svilenem/satenastem vzglavniku. Z upoštevanjem spodnjih enostavnih nasvetov bodo tudi tvoji lasje začeli rasti hitreje.

1. Redno striženje konic
Morda se ti zdi protislovno, vendar pa bi morala za dolge lase, ki izgledajo zdravi, redno striči poškodovane, razcepljene in suhe konice. Takšne konice se bodo slej kot prej odlomile in posledično bodo tvoji lasje konstantno iste dolžine, čeprav na mesec zrastejo približno en centimeter. Frizerja je sicer priporočljivo obiskati na nekje 3 mesece, v kolikor pa to ne pride v poštev in bi rada obisk frizerja nekoliko zakasnila, pa se lahko zelo enostavno v udobju lastnega doma znebiš uničenih in razcepljenih konic.

2. Upri se želji po blond barvi
Čeprav blond lasje izgledajo zelo šik, pa ti blanširanje temnih las nikakor ne pomaga do zdravih in dolgih las. Ko je povrhnjica las poškodovana od beljenja, je več verjetnosti, da se ti bodo začeli lasje lomiti in cepiti. Torej, manj kemičnih postopkov, lepši in daljši bodo tvoji lasje.

3. Raznesi naravna olja po dolžini las
Ko si utrujena, je zelo mamljivo oditi v posteljo z nepočesanimi lasmi, vendar pa že nekaj potegov s krtačo lahko prispeva do bolj zdravih las. Česati jih začni pri konicah in se pomikaj vse bolj k lasišču. Na koncu s ščetinami zmasiraj lasišče, da pospešiš prekrvavitev, zaradi česar bo bolj zdravo. To počni vsak večer in kaj kmalu boš opazila rezultate.

4. Uživaj prava živila
Za dolge in močne lase ni pomembno le to, kaj nanašaš nanje, ampak tudi to, kaj vnašaš v telo. Lase moraš nahraniti od znotraj navzven, zato povečaj vnos beljakovin z uživanjem rib, stročnic, oreščkov in polnozrnatih žitaric. Ženske, ki ne zaužijejo dovolj beljakovin, pogosteje opazijo večje izpadanje las. Poleg beljakovin pa je priporočljivo poskrbeti tudi za vnos vitaminov A, C in E, minerala cink in železo ter omega-3 maščobne kisline, saj v kompletu prispevajo k daljšim in bolj zdravim lasem.

5. Izogibaj se vročim oblikovalcem
Nikar ne pretiravaj z oblikovanjem las. Če že moraš uporabiti vroči oblikovalec, potem znižaj temperaturo (130-150°C) in vedno nanesi izdelek, ki zaščiti lase pred visokimi temperaturami.

6. Uživaj prehranske dodatke
Če v hitrem tempu življenja le s težavo najdeš čas za zdravo prehranjevanje, potem ti lahko do dolgih las zelo pomagajo prehranski dodatki, še zlasti tisti, ki so prav namenjeni za kožo, lase in nohte, saj običajno vsebujejo biotin ter vitamine C in B skupine, ki spodbujajo zdravje las.

7. Umivanje las zaključi z mrzlo vodo
Lase je priporočljivo umivati z mlačno vodo, zadnje spiranje pa vedno zaključi z mrzlim curkom, saj tako zapreš lasno povrhnjico in okrepiš lase pred stiliranjem.

8. Mokre lase razčesuj previdno
Lasje so še posebej dovzetni za lomljenje, ko so mokri, ampak če se moraš po tuširanju vedno znebiti vozlov, potem uporabi krtačo, ki je nežna do tvojih las. Tangle Teezer ali Wet Brush sta brez dvoma najboljša izbira.

9. Nikar se ne poslužuj trendovskih čistilnih diet
Prehranska podjetja te konstantno poskušajo prepričati, da bo “čiščenje telesa” povsem spremenilo tvoje življenje, vendar pa to početje nikakor ni koristno za lase, saj s čistilnimi sokovi telesu odvzameš nujno potrebna hranila. Tudi če boš telo “čistila” samo en teden, bo to vplivalo na počasnejšo rast las, poleg tega pa bodo tudi manj močni in sijoči.

10. Spi na svilenem/satenastem vzglavniku
Seveda ti lahko do lepših las pomaga tudi spanje – zamenjati bi morala le vzglavnik oziroma prevleko na njem. Svila in saten sta veliko bolj prijazna do las in pomagata preprečevati vozljanje in lomljenje. Manj kot se tvoji lasje lomijo, daljši bodo.

Ne spreglej pa tudi, kako luna vpliva na tvojo lepotno rutino in katere mite o laseh bi morala že zdavnaj pozabiti!

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry