Domov » Lepota & zdravje » Kako luna vpliva na tvojo lepotno rutino

Kako luna vpliva na tvojo lepotno rutino

Lepota & zdravjeNega
Kako luna vpliva na tvojo lepotno rutino
📷 Profimedia

Ne glede na to ali si si blizu s solarnim sistemom ali ne, vsekakor bi morala nameniti pozornost temu, kako najbližji Zemljin naravni satelit vpliva na nate, še zlasti pa na tvojo lepoto.

Kot verjetno že veš, luna vpliva na različne elemente v naravi – na to, kdaj rastejo določene rastline, na morsko plimo in oseko ter po mnenju lepotne influencerke Jill Wintersteen, luna vpliva tudi na lepotne rituale. V nadaljevanju izveš, kako bi se morala sinhronizirati z luninim koledarjem, da najbolje izkoristiš njene učinke.

1. V času polne lune naredi piling kože. To je čas za energično in fizično sprostitev, vključno z odstranjevanjem vseh toksinov, ki so se nabrali na koži. V času polne lune si med tuširanjem vzemi nekoliko več časa in koži privošči temeljit piling, nato pa na kožo nanesi olje ali negovalno kremo. Koža naj bi v času polne lune veliko bolje absorbirala hranila (pri čemer vsekakor nekoliko pomaga tudi odstranitev odmrlih kožnih celic s pilingom).

2. Lase si strizi v času debeljenja lune. Že dolgo časa je znano, da lahko striženje las, med določenimi luninimi fazami, vpliva na njihovo rast. Če si želiš, da bi ti lasje rastli hitreje, potem se pri frizerju naroči v času, ko se luna debeli, saj je takrat njen vpliv najmočnejši. Nasprotno pa si za počasnejšo rast las, le-te strizi v času, ko luna pojenja (“crkuje”).

3. Manikuro naredi v času debeljenja lune. Imaš krhke nohte? Se ti hitro lomijo? Če jih želiš okrepiti in pospešiti njihovo rast, potem obišči kozmetični salon ali si sama naredi manikuro v času rastoče lune (ko se debeli). Kot smo že omenili, je takrat njen vpliv najmočnejši.