Domov » Dom & design » Enostavni nasveti, kako svoj dom pripraviš na jesen/zimo

Enostavni nasveti, kako svoj dom pripraviš na jesen/zimo

Dom & design
Enostavni nasveti, kako svoj dom pripraviš na jesen/zimo
📷 Unsplash

Te zanima, kako organizirati dom in ga pripraviti na hladnejše mesece? Upoštevaj spodnje nasvete in tvoj dom bo kaj hitro v tip top formi za jesen.

Nič ne premaga čistega in prijetnega občutka, ko preživljaš čas na toplem v krogu najdražjih – in prehodni letni čas je idealen za urejanje doma.

 

1. Temeljito očisti hišo/stanovanje

Običajno razmišljamo le o spomladanskem čiščenju, vendar pa je tudi jesenski čas idealen za čiščenje. Znebi se pajčevin, pobriši prah z vseh površin, očisti okna, operi prevleke za blazine na kavču itd. Z vsako stvarjo, ki jo boš naredila, bo tvoj dom bolj pripravljen na zimo.

 

2. Na klubsko mizico postavi dišeče posušeno cvetje

Na klubsko mizico v dnevni sobi postavi skledo, vanjo pa položi dišeče suho cvetje. Ne le, da je zelo lepo okras, ampak bo cvetje tudi konstantno odišavljalo prostor. Pomaranče, brinove jagode, cimet, vanilija in šipek bodo s svojimi aromami ustvarili prijetno domače vzdušje.

 

3. Pospravi omaro

To je idealen čas, da podariš vsa svoja neželena oblačila v dobrodelne namene in pregledaš kuhinjske omarice ter zavržeš hrano s pretečenim rokom.

 

4. Ustvari vzdušje s svečami

Sveče v trenutku ustvarjajo prijeten in sproščujoč ambient in obstaja cela vrsta različnih vonjev, med katerimi lahko izbiraš.

 

5. Blazine in odeje

Nič ni lepšega kot pokriti se na kavču s toplo oddejo, ko so zunaj nizke temperature. Blazine in odeje lahko zelo spremenijo tako izgled kavča kot tudi postelje.

 

6. Najdi nekaj za gledati

In nenazadnje, zakaj se ne bi zleknila na kavč in gledala kakšno dobro serijo ali film? Idealen način, kako preživeti jesenski večer. Prižgi kamin (če ga imaš) oziroma svečke, naredi vročo čokolado in uživaj v prijetnem, toplem domu.

Ne spreglej pa tudi slastnih in enostavnih jesenskih receptov!