Domov » FIT » Fit sladkanje: Na kaj moramo biti pozorni pri kupovanju sladoleda

Fit sladkanje: Na kaj moramo biti pozorni pri kupovanju sladoleda

FITPrehrana & Recepti
Fit sladkanje: Na kaj moramo biti pozorni pri kupovanju sladoleda
📷 Pexels

Ne obstaja nobeno pravilo, ki bi zapovedovalo, da lahko sladoled uživamo le v poletnih mesecih. In prav zato ti danes razkrivamo nekaj pomembnih stvari, na katere moraš biti pozorna pri kupovanju sladoleda, če nočeš z njim zaužiti preveč kalorij in posledično imeti slabe vesti.

Ko boš naslednjič v trgovini kupovala sladoled, bodi pozorna na sledeče:

Porcija sladoleda naj vsebuje med 150 in 250 kalorijami: Vsebuje sladoled zelo malo kalorij? To naj ti bo indikator, da porcija sladoled zagotovo ne bo najbolj nasitna in si ga boš želela le še več in več. Posledično boš morda pojedla kar celo banjico in tako zaužila veliko več kalorij, kot bi jih s porcijo nekoli bolj kaloričnega sladoleda.

Izbiraj sladolede, ki so pakirani v porcijah: Najbolj se boš pocrkljala s sladoledom tako, da se izogibaš dietnim različicam in se raje odločiš za slastne sladolede, ki so že vnaprej posamezno pakirani v porcijah (na primer lučke, korneti, Snickers, Bounty, žogice itd.).

Prezri bedne trditve na embalaži: Sladoled s trditvami, ki se zdijo prelepe, da bi bile resnične, je pogosto le marketniška poteza, ki ni vredna tvojega denarja.

Sadni okusi niso vedno najbolj zdrava izbira: Med sestavinami bodi pozorna na to, da sta voda in sadje na prvih mestih. Večina sadnih sladoledov je narejena iz skoncentriranih sladkorjev – sokov.

Pred uživanjem sladoleda, pij vodo: Ko je zunaj vroče, žejo pogosto zamenjamo za lakoto – in sladoled je običajno najpogostejša stvar, po kateri hrepenimo. Torej, preden se odpraviš do zamrzovalnika, najprej popij kozarec vode.