3 stvari, na katere moraš biti pozorna pri kodralnikih za lase

Na tržišču je ogromno in še več kodralnikov za lase. Nekateri imajo klipsno, spet drugi se samostojno vrtijo. Nekateri stanejo 30€, drugi 300€. In kako sploh ugotoviti, kateri je najboljši zate? V nadaljevanju ti predstavljamo tri lastnosti, na katere moraš biti pozorna ob naslednjem kupovanju kodralnika.

1. Material: Na splošno so najboljše keramične ali turmalinske plošče, saj zagotavljajo najbolj enakomerno porazdelitev toplote (ključnega pomena za enakomerne kodre) in oddajajo negativne ione, da so tvoji lasje sijoči. Poleg tega pa gladka površina ne povzroča bolečega cukanja med kodranjem.

2. Velikost “cevi”: Debelejša kot je cev, bolj ohlapni bodo kodri. 2 centimetra ali 1,5 cm debela cev bo ustvarila bolj čvrste kodre, karkoli večjega od tega pa bo ustvarilo bolj lahkotne, sproščene kodre. Če so tvoji lasje krajši (to pomeni do ramen ali krajše), potem se odloči za kodralnik z ožjo cevjo, saj boš pramen las pri ožjem kodralniku veliko lažje ovila okoli cevi. Na splošno pa frizerji priporočajo kodralnik z 2,5 cm debelo cevjo, saj naj bi bila najbolj vsestranski.


3. Nastavljanje temperature: Večina kodralnikov ima opcijo nastavljanja temperature (v kolikor je tvoj nima, čim prej investiraj v takšnega). Kakorkoli, temperature na kodralniku nikoli ne nastavi na več od 200°C. Če so tvoji lasje tanki ali kemično obdelani, potem na laseh uporabljaj temperaturo med 100°C in 120°C. Gosti in močni lasje pa prenesejo tudi temperaturo od 150°C do 180°C.