Generali pričaral 100 nasmehov z novimi šolskimi torbami

Zavarovalnica Generali je tudi letos omogočila šolarjem lepše šolsko leto. Z novimi torbami, polnimi šolskih potrebščin, so razveselili kar 100 otrok iz socialno šibkejšega okolja. Omogočili so jim bolj prijetno vrnitev v šolske klopi in olajšali razmere pri pridobivanju novega znanja. V prostorih Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje so otrokom poleg šolskih torb in peresnic razdelili tudi druge potrebščine, ki so jih zbrali tamkajšnji zaposleni.

Zavarovalnica in zaposleni v Generaliju so v projektu prispevali nove šolske potrebščine in tako razveselili male vedoželjneže, ki so 1. septembra ponovno sedli za šolske klopi
Zavarovalnica in zaposleni v Generaliju so v projektu prispevali nove šolske potrebščine in tako razveselili male vedoželjneže, ki so 1. septembra ponovno sedli za šolske klopi

Tako kot vsako leto, je zavarovalnica Generali tudi letos ob začetku novega šolskega leta v okviru pobude The Human Safety Net (THSN) pomagala in razveselila šolarje, katerih družine so vključene v program Rastemo skupaj, ki ga izvajajo skupaj z njihovim partnerjem, Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Zavedajo se, da je lahko nakup šolskih potrebščin za starše v stiski velik finančni zalogaj.

Zavarovalnica in zaposleni v Generaliju so prispevali nove šolske potrebščine in tako razveselili male vedoželjneže, ki so se ponovno usedli za šolske klopi. Prostovoljci po vsej Sloveniji so zbirali izdelke, kot so barvice, voščenke, zvezki, radirke, flomastri, ravnila in druge pripomočke, ki jih šolarji potrebujejo za pridobivanje znanja. Prostovoljci THSN so poskrbeli za zavijanje zvezkov in pakiranje potrebščin v 100 šolskih torb, ki jih je ambasadorka THSN Vlasta Lenardič razdelila navdušenim šolarjem.

Generalijev Levček je otrokom pomagal zavijati zvezke in pakirati potrebščine
Generalijev Levček je otrokom pomagal zavijati zvezke in pakirati potrebščine

Na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje se zahvaljujejo vsem, ki so tudi letos kakorkoli prispevali, da bodo otroci in njihove družine brez skrbi za šolske zvezke in ostale potrebščine vstopili v novo šolsko leto.

Gibanje THSN odraža zavezanost Generalija k ustvarjanju zdrave, odporne in trajnostne družbe, kjer se ljudje lahko razvijajo in uresničijo svoje potenciale. Prostovoljne dobrodelne akcije potekajo skozi celo leto, zaposleni v podjetju pa s sodelovanjem dokazujejo, da sledijo vrednotam zavarovalnice, ki se trudi prisluhniti šibkejšim in jim stati ob strani tudi ob težkih življenjskih preizkušnjah.