Generali še naprej sponzor regate Barcolana

Generali je podaljšal triletno partnerstvo s Società Velica di Barcola e Grignano kot predstavitveni sponzor in tako še naprej podpira mednarodni razvoj regate Barcolana, ki bo potekala 9. oktobra v Tržaškem zalivu.

Skupina Generali, ki že več kot 40 let podpira ta po vsem svetu izjemno priljubljen jadralski dogodek, krepi svojo podporo z dejavnostmi, začetimi v zadnjih treh letih, kot so internacionalizacija in spodbujanje povezave z lokalno skupnostjo, športom ter ozaveščanje o vprašanjih trajnosti, podnebnih sprememb ter raznolikosti in vključevanja.

Generali bo Barcolani stal ob strani pri vseh celoletnih dejavnostih, podpiral razvoj prireditve in projekte, ki so omogočili njeno rast.

Predsednik Skupine Generali Andrea Sironi je ob tem povedal: “Barcolana je športni dogodek, ki ga vedno bolj opredeljuje pozornost do aktualnih vprašanj in zavezanost okolju ter raznolikosti in vključevanju. Generali, ki je partner dogodka že desetletja, sodeluje pri njegovi rasti, da bi prireditev postala priložnost za šport, zabavo in za rast tržaške skupnosti ter tisoče ljudi, ki se ga vsako leto udeležijo iz vse Evrope.”

Generali bo 9. oktobra že drugo leto zapored podelil pokal Generali Women in Sailing Trophy prvi mešani ekipi, ki jo bo vodila ženska krmarka v “jesenskem pokalu”.

Namen projekta “Women in Sailing by Generali”, ki je del projekta Barcolana, je poudariti pomen vseh žensk, ki sodelujejo na dogodku na morju, na kopnem in v organizaciji. Na spletni strani www.barcolana.it pa bo objavljena posebna galerija, ki bo navdihovala še več žensk, da postanejo ključne osebnosti, ne le na morju.

Poleg tega se bo Generali v okviru pobude The Human Safety Net pridružil dobrodelnemu programu Barcolana 2022 in podprl dva družinska centra Ora di Futuro (Čas za prihodnost)/THSN, ki ju podpira v Trstu v sodelovanju z neprofitno organizacijo Centro per la Salute del Bambino (Center za zdravje otrok) v Valmauri in San Giacomu.

V zadnjih letih so bila vprašanja okolja, vključevanja in raznolikosti v središču pobud, ki jih je spodbujal Generali na Barcolani. Ponazarjata jih Isabelle Joscke, mednarodno priznana jadralka in športnica, ki se ukvarja s socialnim delom v okviru združenja Horizon Mixitè (Obzorje raznolikosti), ter pogovori “Generali Sea Talk” z dvema znanima jadralkama, Dee Caffari in Vicky Song.

Kot poudarjajo v Generaliju, je jadranje šport, ki ga podpirajo že od nekdaj, in katerega vrednote delijo. Hkrati je jadranje šport, ki je lahko temelj za razpravo o enakosti spolov tudi v pomorskih poklicih, ki so tradicionalno veljali za moške.